Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Balkan Türklerine büyük önem veren devlet adamı Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı Mesut Yılmaz hayatını kaybetti.
Balkan Ülkelerinde yaşayan Türklere büyük önem veren , onların sorunları ile yakınen ilgilenen , hele Bulgaristan'da Türklere karşı yapılan soykırım ve sonrasında yaşanan zorunlu göç sürecinde büyük ilgi göstererek , yaşanan sorunların çözümü ve Bulgaristan'ın demokrasiye geçişi ile  iki ülke arasında iyi komşuluk ilkişkilerinin başlamasına olumlu katkısı omuştu. 
Balkan Türklerininn gönlünde adeta taht kuran eski Dışişleri Bakanı ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın ölümü göçmen camiasında büyük üzüntü yarattı.
Kendisine Allah'tan rahmet , tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

BGP Balkan Göçmenleri Platformu

Balkan Türklerinin Mesut Yılmaz'ın vefatı ile ilgili yorumları;

Zülkef Yeşilbahçe: Jivkov rejiminin Bulgaristan Türklerine karşı yaptığı mezalimi bire bir bizlerle yaşayan liderdi.Fotograftaki her iki kahramana Allah Rahmet Eylesin.Mekanları cennet olsun inşallah...

Emin Balkan: Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlıkları döneminde Balkan Türklerine gösterdiği yakın ilgi ve alaka sayesinde camiamızın takdirini toplamış ve sevilmiş, ülkemizin önemli değerlerinden olan Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine metanet dilerim. Türk milletinin başı sağ olsun.

Yüksel Özkan: Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Durhan Güler: Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptığı dönemde Balkan Türklerinin sorunlarına gösterdiği yakın ilgi ve alaka sayesinde camiamız tarafından sevilen ve saygı duyulan devlet adamı Mesut Yılmaz hayatını kaybetmiş.Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim...
Türk Milletinin başı sağ olsun...

Sadık Yılmaz: Üzüntüyle acı haberi duymaktayız. Bulgaristan Türklerinin gönlünde ayrı yeri olan eski Başbakanlarımızdan sayın Mesut Yılmaz hakka yürüdü.
Mekanı cennet olsun inşallah.

Günay Uzun: Eski Başbakanlarımızdan Mesut YILMAZ vefat etmiştir. 80 li yıllarda Dışişleri Bakanlığı döneminde Bulgaristan Türkleri için vermiş olduğu mücadele ile Göçmen camiası içinde daima saygı ve sevgi ile anılacaktır. Allah rahmet eğlesin mekanı cennet olsun...
Sevgili dostlarım bu gün eski başbakanımız ve dış işleri bakanımız sayın Mesut Yılmazın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim.Bulgaristan türklerinin ve göçmenlerinin hayatlarında çok önemli çalışmaları ve katkıları olan değerli insanı sevgiyle minnetle anıyorum.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.Başımız sağ olsun.Yakınlarına Rabbim sabırlar versin.

Recep Tuna: Sevgili dostlarım bu gün eski başbakanımız ve dış işleri bakanımız sayın Mesut Yılmazın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim.Bulgaristan türklerinin ve göçmenlerinin hayatlarında çok önemli çalışmaları ve katkıları olan değerli insanı sevgiyle minnetle anıyorum.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.Başımız sağ olsun.Yakınlarına Rabbim sabırlar versin.

Hasan Öztürk: Bir süredir kanser tedavisi gören eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz 72 yaşında hayatını kaybetti.
Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Bulgaristan Türkleri için vermiş olduğu mücadele ile göçmen camiasında daima saygı ve sevgi ile anılacaktır.
Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Cengiz Mutlu: MESUT YILMAZ 1989 YILINDA GÖÇMENLERE VERDİĞİN DESTEĞİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun İNŞALLAH.

Sevinç Mutlu: T. C . Eski Başbakanımız ve Eski ANAVATAN Partisi Genel Başkanı sayın Mesut YILMAZ Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetmiştir Merhuma Allah’tan Rahmet, Ailesi ve Sevenlerine Başsağlığı Diliyorum. Milletimizin Başı Sağolsun.

Nejdet Atasoy: T.C.Başbakanlığı ve Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yapan Sayın Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybettiği haberi bu gün hepimizi derinden üzmüştür.
1989 yılında zorunlu göçe tabi tutulan Bulgaristandaki soydaşlarımıza yakınlığı ile bilinen çok değerli bir siyaset insanı olarak Bulgaristan Türklerinin kalplerinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur.
Biz her daim sevgi,saygı ve minnetle hatırlayıp anacağız kendisini.
Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır, milletimize başsağlığı dilerim.

Kader Özlem: Türk siyasetinin önemli isimlerinden eski Başbakan ve ANAP Genel Başkanı Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiğini öğrendim. Türk siyaset tarihindeki yeri ayrıdır. Lakin ben kendisini daha çok Bulgaristan Türklerine ve göçmenlerine yardımlarıyla hatırlıyorum. Nasıl da sahiplenmişti... 
1989 Zorunlu göçünün yönetimi konusunda ön plandaydı: Soydaşın haklarının korunması, göç sürecinin yönetimi,  uluslararası kamuoyuna  yaşanan sürecin anlatılması... 
Aynı zamanda geride kalan soydaşın durumunu da yakından takip etmiştir.HÖH'ün siyasallaşmasına ilişkin engel çıkaran Bulgar karar alıcılara "kurulmasına izin verin" mesajı gönderecek kadar işin içinde.
Teşekkür ediyoruz. Allah rahmet eylesin.          Şerif Tüşümen: Eski Başbakan ve devlet adamı  Mesut Yılmaz hayatını kaybetmiştir. Devletimize olan hizmetlerini ve özellikle Bulgaristan Türklerine yapılan mezalimin en yoğun olduğu dönemde Dış İşleri Bakanı olarak verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmuyacağız.
Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun.     Sabri Mutlu: BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYE 
Eski Başbakanlardan;
Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Bulgaristan Türkleri için vermiş olduğu mücadele ile Balkan Türkleri camiasında daima saygı ve sevgi ile anılacaktır.



 

YORUM BIRAKIN