Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski ile görüştü

BALKANLAR
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Boyko Borisov, Üsküp’te Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski ile yaptığı görüşmede, “Bulgaristan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Avrupa perspektifine destek konusunda daima tutarlı olmuştur” diye kaydetti.
Başbakan, Bulgaristan’ın ülkeye Ekim 2019’da Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik müzakerelerinin başlatılması için güçlü bir destek vermeye hazır olduğuna dikkat çekti. Borisov, “Aynı zamanda uzman multidisipliner komitesinin ortak tarihimizle ilgili konularda yaptığı çalışmalarda somut ilerleme ve sonuçları görmeyi bekliyoruz” diye ekledi. Bulgaristan Başbakanı ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı, politikacıların komitenin çalışmalarına müdahale etmemesi gerektiği görüşünde birleştiler.
Borisov, Ağustos 2017'de Üsküp'te imzalanan Dostluk, İyi Komşuluk ve İşbirliği Antlaşması'nın uygulanmasının önemini vurguladı. Başbakan’ın ifadesine göre bu anlaşma kapsamında yapılan pratik çalışmalar ikili ilişkilerimiz için çok olumlu sonuçlar getirebilir.
Başbakan, bugün düzenlenen restore edilen Albay Konstantin Kavarnaliyev Anıtı’nın açılışını buna örnek gösterdi. Başbakan’ın ifadesine göre, bunun ayrı bir durum olarak kalmaması ve ortak geçmişimizin temelinde ortak bir gelecek oluşturma yolunda atılan bir adım olması önemlidir.
Başbakan ve Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı, bölgedeki ulaşım bağlantısı için çok önemli olan 8 Nolu Ulaşım Koridoru’nun inşaatını hızlandırma olasılığını tartıştı. Görüşmede iki ülkenin turizm alanında geliştirebileceği büyük potansiyele de odaklanıldı.
                                                                  Kaynak : Kircaali Haber

YORUM BIRAKIN