Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Başmüftülüğü, Charlie Hebdo dergisinin Erdoğan karikatürünü kınadı

Bulgaristan Başmüftülüğü, Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı Erdoğan karikatürünü şiddetle kınadığı bir bildiri yayınladı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı: ”Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağı, bu cüretkar provokasyon girişimiyle utanmazlık, küstahlık, kabalık ve insan haklarına ve haysiyete saygısızlıkla dibe vurdu. Bütün bunlara neo-faşist siyaset ve retoriğin izinden giden Cumhurbaşkanı Macron’un cesaretlendirici eylemleri sayesinde tanık oluyoruz.

Dünyamıza ve bizim tertemiz Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.s) düşmanlık yapan bu şeytani dergiyi şiddetle kınıyoruz. Bulgaristan Başmüftülüğü, dine, değerlerine ve insan onuruna tecavüzün herhangi bir tezahürüne kesinlikle karşı olduğunu bildiriyor.

Yayınlanan karikatürlerle Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.s) yapılan saygısızlığın ardından bu kez Charlie Hebdo dergisi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da hedef aldı. Bulgaristan Başmüftülüğü, ırkçılığı ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç girişimi şiddetle kınıyor. Sözde bu karikatürler iğrençtir ve insan ahlakı ve insanlıktan yoksundur. Bu, insanların kişiliği ve haysiyetine saldırıdır. 
 

Bulgaristan Başmüftülüğü, ifade ve basın özgürlüğünün etik kurallar ve insanın sorumluluğu çerçevesinde olması, hak ve özgürlükleri ihlal etmemesi ve başkalarına zarar vermemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamaktadır. Bir kişinin insanlık onurunu ayaklar altına alan konulara duyarlı olmalıyız, çünkü bu, toplumdaki farklı etnik ve dini gruplar arasında hoşgörünün ve iyi bir şekilde bir arada yaşamanın temelini oluşturur”.

 

Kircaalihaber.com

YORUM BIRAKIN