Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan’da GERB ve SDS, yerel seçimlere de ittifak halinde katılacak

Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında GERB ve Demokratik Güçler Birliği (SDS) partisinin 27 Ekim 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ortak aday ile katılmak için ittifak protokolü imzaladığı bildirildi. 

SDS Genel Başkanı Rumen Hristov, “Bu Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimleri öncesi gerçekleştirdiğimiz başarılı kampanyanın devamı gibi bir şey. Amaç, bu ittifakın ülkede en fazla belediye başkanına ve belediye meclis üyesine sahip olmak için birinci siyasi güç olarak kalmasıdır” diye kaydetti.

Onun ifadesine göre, sağcı partiler devleti daha iyi yönetiyor ve yalnızca devleti değil belediyeleri de yönetmeye devam etmelidir.

Başbakan ve GERB Genel Başkanı Boyko Borisov, SDS’nin parti olarak ülkeye demokrasi getirdiğini ve bu parti ile çalışmaktan her zaman keyif aldığını belirtti.

Başbakan, ”Partileri hiçbir zaman küçük büyük diye değil eski ve değerleri olan partiler diye ayırdık” diye kaydetti.

Onun ifadesine göre GERB’i SDS’ye bağlayan şey, ortak değerleri olan Avrupa Halk Partisi’dir.

Borisov, ”Sofya için bu seçim sonuçlarının kötü olacağını düşünüyorum. Rakiplerimiz sinsi davranacaklar, çünkü Bulgaristan Sosyalist Partisi’ne (BSP) mensup mesai arkadaşlarımız başarılı bir aday olduğunda onların adayı olduğunu söylüyorlar, başarısız bir aday olduğunda ise ondan kaçıyorlar” diye kaydetti.

Sofya Büyükşehir Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, eski ve yeni sağcı partilerin birleşmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Onun ifadesine göre böylece militan popülizme gerçekçilikle, sorumlulukla, Bulgar belediyelerinin değişimini sürdürme arzusuyla cevap veriyorlar.

Eğer bir hatırlatma yapacak olursak, GERB ve SDS 20 Mart’ta AB Parlamentosu seçimlerine ortak aday ile katılma konusunda anlaştığını açıklamıştı. GERB’in AP milletvekili aday listesinde SDS’nin iki adayı yer alıyordu.

SDS Genel Başkanı Rumen Hristov, daha temmuz ayında GERB ile yerel seçimlere de ortak adayla katılmak istediklerini açıklamıştı.
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN