Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Parlamentosu  bir ayıbı düzeltti

Yurtdışındaki sandık sayısı sınırlaması Bulgaristan Meclisi'nde kaldırıldı.  Karar Bulgaristan'da  bazı aşırı milliyetçi ve ırkçı partilerce  protesto edilirken ,Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşları sevindirdi , zira her seçimde sandık başında büyük eziyet çekerek oy kullanma haklarını yerine getirmeye çalışıyorlardı ve çoğu oyunu kullanamıyordu.
Parlamentoda yapılan oylamada GERB ve BSP  teklife karşı çıktı. İki meclis grubundan 107 milletvekili kısıtlamanın kaldırılmasına karşı çıkarken, sekiz GERB milletvekili çekimser kaldı. "Böyle bir halk var", HÖH, "Demokratik Bulgaristan" ve "Ayağa kalk! Mafya dışarı" meclis gruplarından 117 milletvekili tasarıya evet oyu kullandı ve sadece iki oyla kısıtlamayı kaldıran öneri kabul edildi.
Kabul edilen yeni kanun tasarısına göre yurt dışında Bulgaristan büyükelçilik ve konsoloslukların yanı  sıra , daha önce 60 başvuru ile gerçekleşen sandık kurulması , artık  en az 40 başvuru yapılan ve son beş yılda en az yüz seçmenli bir sandık kurumulunun bulunduğu yerlerde sandık oluşturulacak.

gocmenplatformu.com


 

YORUM BIRAKIN