Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Sağlık Bakanı Angelov: Yeni önlemler almayacağız

BTV’nin “Yüz Yüze” programına konuk olan Bulgaristan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kostadin Angelov, “İstişarelerin ardından ülkemizde koronavirüsün yayılmasına karşı yeni tedbirler alınmaması kararı alındı” diye kaydetti.

Prof. Dr. Angelov’un ifadesine göre, ana sorunumuz disiplinsiz davranmak, tehlikeyi anlamamak ve alınan önlemlere uymamaktan kaynaklanıyor.

Bakan, “Mesele emir imzalama meselesi değil. İnsanların, alınan her kararın makul sebeplere dayandığını ve sadece vatandaşların hayatını ve sağlığını korumayı amaçladığını anlamaları çok önemli. Devletin istikrarlı olması, insanların her şeyin öngörülebilir olduğu konusunda rahat olması için önemli” dedi.

Prof. Dr. Angelov, “Bulgaristan, morbidite açısından AB’nde yeterince iyi bir sırada olmaya devam ediyor ve Balkan ülkeleri arasında dördüncü sıradayız” diye belirtti.

Bakan, “Bu, krizin kontrolünün bizde olduğu anlamına gelir. Tüm bu tedbirler krizi kontrol etmeyi amaçlamakta. Uygun olduğunu ve uygulanabileceğini düşündüğümüz tek şey, ihtiyacı olan insanlara “yeşil koridorlar” sağlamak. Onlar 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olan ve hastalığı daha ağır geçiren kişiler” dedi.

Bakan, ülkemizin tedavi için gerekli ilaçlara sahip olduğu konusunda güvence verdi.

Okullarla ilgili olarak Prof. Dr. Angelov, açık kriterler uygulandığını ve tüm okulların onlardan haberdar edildiğini anımsattı.

Bakan, “Tedbirlerin uygulanmasında yerel yaklaşım çok önemli. Tek bir öğrencide veya öğretmende koronavirüs tespit edilmeyen okullar var. Bu okullar açısından bakılırsa tüm okulları kapatırsak adil davranmamış olacağız, zaten bunu yapmayı düşünmüyoruz” diye kaydetti.

 

Kırcaalihaber

YORUM BIRAKIN