Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Çernooçene’de vandal eylemleriyle ilgili beş kişi tutuklandı

Çernooçene (Yenipazar) ilçe merkezinde ve diğer köylerde yerel seçimlerden sonra yaşanan vandal eylemleriyle ilgili soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı. Biri, seçimleri kaybeden Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin Çernooçene Belediye Başkan adayı Niyazi Raif’in oğlu olup, diğerleri de GERB aktivistlerinin akrabaları olduğu anlaşıldı. Tutuklanan gençler dün akşamdan beri polis nezarethanesinde bulunuyor. 
Çernooçene ilçesinde pazartesiyi salıya bağlayan gecede idari binalara, üretim tesislerine ve otobüslere yönelik kundaklama eylemleri ve saldırılarda bulunuldu. Çernooçene’de ana sokakta sıra halinde dizdirilen 100’ü aşkın otomobil lastiği daha sonra kundaklanmıştır. En çok otomobil lastiği, Yerel Vergi ve Harçlar Şube Müdürlüğü ve Çernooçene İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu ahşap bir kulübenin etrafında yığılmıştır. Birçok muhtarlık binanın camları kırılmıştır. Öğrencileri okullara taşıyan otobüslere bile zarar verilmiştir ve otobüsler hareket edemediği için çocuklar sabahleyin okula götürülememiştir. 
Niyazi Raif, “Dün sabah uyandığımızda bunlara şahit olduk. Oğlumun suçlu olup olmadığını söyleyemem, tutuklandılar, oysa hiçbir delil yok. Önceki gece arkadaşlarıyla birlikte Kırcaali’de akşam yemeği yedikten sonra eğlence mekanlarını gezdiklerini biliyorum. Belediye Başkanı, seçim kampanyası boyunca kafir partisiyiz diye bize korkutuyordu, onların bizi, genç yaştaki çocuklarımızı karalama yönünde kurguladığı bir senaryo olabilir” diye ifade etti. Niyazi Raif, yetkililerin gerekeni yapıp suçluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. 
Altıncı dönem için Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden Çernooçene Belediye Başkanı seçilen Aydın Osman, rakibi ile birlikte kameralar karşısına geçmeyi reddetti. Aydın Osman, “Bunlar acımasız, kaba insanlar, seviyemin çok altında, onlarla konuşmak istemiyorum. Benim kurguladığım bir senaryo mu? Kimlerin işi olduğu görüldü-oğulları tutuklandı. Nedenler siyasi, ben daha dün size onların işi olduğunu söyledim, çünkü seçim kampanası boyunca bir aydır bu insanlar, bölge halkını taciz etti. Ben 30 yıldır bu ilçeyi yönetiyorum, böyle bir şeye izin verir miyim?” diye kaydetti. 
Olayla ilgili emniyetten açıklama yapılması bekleniyor.
Öğrenci taşıyan otobüsler tamir edildi ve bu sabah öğrencileri okullara taşınabildi. 
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN