Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Edirne Balkan Türkleri Federasyonundan Kınama

EDİRNE
30 Eylül 2018 günü saat 03.30 saatlerinde ,Yunanistan’ın Selanik kentin de Atatürk’ün doğduğu evin  ve  Türk konsolosluğunun bulunduğu caddeye gelen yüzleri maskeli yaklaşık 25 kişilik bir gurup Konsolosluk binasının önünde bulunan polislere 15 molotofkokteyli ile saldırdıktan sonra kaçmışlardır.
Yunan basınına göre olayın Rubikon gurubu olarak adlandırılan anarşistler tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmiştir.
Çeşitli kişi ve guruplar tarafından sürekli tekrarlanan bu tür olaylarla ilgili olarak “AB Konseyi Irkçılığı ve Ayrımcılığı önleme Komitesi” tarafından; Türk kökenli Müslüman azınlığın kötü muamele ve ırkçı tavırlara maruz kaldığı belirtilerek, ırkçılıkla daha etkin mücadele edilmesi ve bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması Yunan makamlarından istenmiştir.
Edirne Balkan Türkleri Federasyonu olarak; Selanik Başkonsolosluğumuza yapılan bu menfur ve ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyor, Yunan makamlarından, Türk ve Yunan halkları arasında kin ve düşmanlık yaratan bu tavırlardan derhal vazgeçilmesini, bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi için gerekli önlemleri almasını ivedilikle bekliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyururuz.
Erhan PEKKAN
Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı

YORUM BIRAKIN