Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Gebze’ye Bulgaristan’dan Kardeş Şehir Geldi

Gebze’ye Bulgaristan’dan Kardeş Şehir Geldi

Gebze Belediyesi ile Bulgaristan’ın Haskovo İli Satmbolovo Belediyesi arasındaki kardeş şehir mutabakatı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve konuk Belediye Başkanı Adnan Yıldız arasında düzenlenen törende imzalandı.
 Gebze Belediyesi ile Bulgaristan’ın Haskovo İli Satmbolovo Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Kent meydanında bulunan başkanlık toplantı salonunda düzenlenen imza törenine ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve  Satmbolovo Belediye Başkanı Adnan Yıldız ve beraberindeki heyet katıldı. Bulgaristan’da yaşayan soydaşların selamını Gebzelilere ileten konuk Belediye Başkanı Adnan Yıldız ve beraberindeki heyeti ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kardeş şehir ön protokolüne imza atan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Değerli başkanımıza ve beraberindeki heyete Gebze’mize hoş geldiniz diyorum. Meclisimize bu kararı taşıyacağız. Meclisimizin de kabul etmesi durumunda kardeş şehir protokolünü gerçekleştirmiş olacağız. Bugün imzalamış olduğumuz mutabakat metniyle ortak projeleri gerçekleştirmek üzere bir adım atmış olacağız. Kardeşlik köprüsünü daha da güçlendireceğiz inşallah. İşbirliğimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı. Konuk Belediye Başkanı Adnan Yıldız da mevcut olan kardeşlik bağlarının daha da güçlendirecek bu işbirliğinin hayırlı olması temennilerini paylaştı.

 
 
 
 
 
 

YORUM BIRAKIN