Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u ziyaret etti

BULGARİSTAN
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada Başbakan Boyko Borisov’un, Sofya'ya ziyarette bulunan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme yaptığı bildirildi. Borisov ve Soylu, iki ülke arasında güvenlik işbirliği, göçün kısıtlanması, kaçakçılıkla ve organize suçla mücadele konularını ele aldılar.
Başbakan Borisov,” Türkiye, Bulgaristan için olduğu kadar AB için de stratejik bir ortak, dost ve komşu bir ülke, bir NATO müttefiki ve güvenlik ve kamu düzeni alanında önemli bir ortaktır. İkili ilişkilerin istikrarlı ve sürdürülebilir gelişimi Bulgaristan siyasetinin önceliğidir” diye kaydetti. Borisov, iki ülkenin bu alandaki ortak çalışmalarının güvenin güçlendirilmesine ve bilgi değişiminin hızlandırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
Başbakan, ülkemizin iki bakanlığın benzer işlevlere sahip farklı yapıları arasında profesyonel düzeyde Türkiye ile temaslarını genişletmeye ve yoğunlaştırmaya hazır olduğuna dikkat çekti. Borisov,”Bugüne kadar başarılı uygulamalarımız, uyuşturucu kaçakçılığı ve mal kaçakçılığı temeline dayanıyor” diye belirtti.
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgenin şu anda birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu belirtti. Soylu, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki güvenlik işbirliği seviyesine övgüde bulundu.
Kayanek : Kırcaali Haber

 

YORUM BIRAKIN