Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kılıçdaroğlu Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'i tanıttı

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i tanıttı.
CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş yaptığı açılış konuşmasında  konuşmasında şu ifadeleri kullandı :
"31 Mart seçimlerine tüm üyelerimizle birlikte hazırız. Bizim hayalimizdeki Bursa'da, betonlara bürünmüş bir Bursa yok. Bizim hayalimizde yeşili bol olan, sosyal demokrat anlayışı olan bir Bursa var. Bizim hayalimizdeki Bursa, sanayisi ile Türkiye'nin önder şehirlerinden biri olacak. Başka bir Bursa mümkün arkadaşlar. Başka bir Bursa'yı da sizlerle birlikte kuracağız".
Toplantıda  konuşan  Genel Başkan Kılıçdaroğlu özetle şu mesajları verdi :
İYİ Partili dostlarımız, Saadet Partili dostlarımız ve başka partilerden bize oy verecek arkadaşlarımızla hakkı, hukuku adaleti sağlayacağız. Bursa herkesin gelip yaşamak istediği bir kent. Tarihsel derinliği, kültürel derinliği olan bir kent Bursa. Bursa'da olmak, burada yaşamak gerçekten bir ayrıcalık.
Bizim bu bağlamda bir araya gelmemiz, farklı düşünceleri de dinleyerek ilerleyebilmemiz önemli. Bursa Belediye Başkan adayımız yaşadığı kenti yaşanabilir kılmak istiyor. Belediye Başkanı ortak paydaları büyütmek ve huzur içinde topluma sunmak ile yükümlüdür.

Bursa demek Cumhuriyet demektir. Bu ayrıcalığı Bursalılar yaşıyor. Bu güzelliklere Mustafa Bozbey kardeşim yenilerini ekleyecek. Aslında ne isterseniz hepsi Bursa'da var. Bütün bunları bir araya getirip huzur içinde yaşayan bir Bursa inşa etmek istiyoruz. Sokaklarında insanların birbirlerine selam verdiği bir Bursa'yı inşa etmek istiyoruz. Temiz havayı soluyacağız, parklarımızda çocuklarımız oynayacak.
Biz ne istiyoruz. Biz siyasetin ve siyasetçilerin toplumun değerlerine saygı duymasını istiyoruz. Bu saygıyı sağlayacak olan da Belediye Başkanımız. Başkanımız bu kültürün yerleşmesini sağlayacaktır. Bütün bu değerler korunacak ve bu değerlere saygı gösterilecek. Burada yaşayan kişi "Ben Bursalı'yım" diye sevinecek.Belediye başkanı hiç kimseyi ötekileştirmeyecek. Herkesin yaşam tarzına saygı gösterecek. Değerli arkadaşlarım bir kent sadece yüksek binalardan oluşuyorsa o kent değildir. Bursa son 15 yılda bir beton ormanına dönüştü. Hani yeşil Bursa diyorduk. O zaman belediye başkanımızın yapacağı şeylerden biri de yeniden bir yeşil Bursa atmosferi yaratmaktır. Bunu kim yapacaktır Mustafa Bozbey yapacaktır. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı bir kent olmalı. Bursa'da hiçbir ailenin geliri 1942 liranın altında olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunu sağlayacak Mustafa Bozbey. Kentler inşa edilirken rant oluşur. Sorun rantın kime dağıtılacağıdır. Yaratılan rantlar kentin ve kentlilerin hakkıdır ve o hakkı teslim edecek olan da Mustafa Bozbey'dir".
Mustafa Bozbey'de heyecanla yaptığı kunuşmasınada özetle şu ifadeleri kullandı :
"Sevgili genel başkanım, İYİ Parti yöneticileri ve tüm katılan arkadaşlarım hepiniz hoşgeldiniz.
Ben Mustafa, işte günlerdir o reklam panolarında gördüğünüz o Mustafa benim. Evinizden, mahallenizden biri olan Mustafa'yım.
Birçok uygarlığın izlerini taşıyan Bursa'yı yönetmeye hazırım.
Bu kenti dayanışmayla, kardeşçe yönetmeye hazırım. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız ve kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.
Biz Bursa'da insan için şehir yaratacağız. Biz bunu Nilüfer'de gerçekleştirdik.
Biz Bursalının yaşamını kolaylaştıracağız. Sosyal yaşam alanlarını kentin dört bir yanına ulaştıracağız.
Bizim yaklaşımımız insanca yaklaşımdır. En önemli sorun olan işsizliği çözeceğiz.
Turizm alanında Bursa çok gerilerde, Bursa'nın doğa güzellikleri ile turizm gelirini arttıracağız.
Şimdi Bursa için birlik olma, dayanışmayla yönetmeye hazır mısınız?
Bir önceki seçimde hangi partiye oy vermesi önemli değil, kalbi bu kent için atan tüm Bursalılara sesleniyorum. Gelin Bursa'yı beraber yönetelim".

YORUM BIRAKIN