Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kosova Meclisi’nde Türkleri 2 milletvekili temsil edecek

Kosova’da Pazar günü düzenlenen erken parlamento seçimlerinin parti düzeyindeki resmi olmayan sonuçları yüzde 98 oranında açıklanırken, partilere de milletvekilleriyle ilgili bilgiler gelemeye başladı.

KDTP Milletvekili adayları Fikrim Damka ve Müferra Şinik, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda, birkez daha Milletvekili seçildiklerini duyurdular.

KDTP Genel Başkan adayı Fikrim Damka, parti nezdinde en çok oyu alan milletvekili adayı olduğunu beliretek seçmenine teşekkür etti.

Damka, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli halkım ve siz Partimizin kıymetli sempatizanları,

Öncelikle dün gerçekleştirilen erken seçim sonuçlarının ülkemize ve toplumumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kosova Demokratik Türk Partisi olarak, 6 Ekim erken seçimlerinde 30 milletvekili adayı ile yarıştık ve halkımızın desteği ile toplumumuzu Kosova Meclisi’nde temsil etmek üzere 2 milletvekilimizi seçtik. Parti nezdinde Kosova genelinde en fazla oyu alan milletvekili adayı olarak şahsımı destekleyen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Dün akşam itibariyle açıklanan gayrı resmi seçim sonuçları, Haziran ayında başlatmış olduğumuz parti içi değişim ve yenilenme hareketinin neden bir an önce tamamlanması gerektiğini net bir şekilde ortaya koymuştur.

Kosova’nın tek Türk partisi olarak, yıllardır Türk toplumunun haklarını savunan ve Türk toplumunun çıkarlarını koruyan parti olarak, halkımızın sandık üzerinden partimize vermiş olduğu mesajı çok iyi analiz etmemiz gerektiğinin ve gerekli dersi almamız gerektiğinin farkındayız.

Partimiz, gayrı resmi seçim sonuçlarına göre Kosova genelinde ciddi oy kaybı yaşamıştır. Şüphesiz parti içerisindeki kötü gidişatın bir neticesi olarak bu tablo ile karşılaşmış bulunmaktayız. Halkımızın sandık üzerinden partimize vermiş olduğu mesajdan çıkarmamız gereken çok ders olduğunun bilncindeyiz.. Halkımızın partimizden ve parti içerisinde görev alan kişilerden beklentilerinin çok daha yüksek olduğunun farkındayız. Bugünden itibaren herkes üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmelidir.

Kosova Demokratik Türk Partisi, bugüne dek halktan aldığı güçle, toplumasal haklarımızın korunması; kimliğimizin, dilimizin ve kültürel değerlerimizin yaşatılması için, halkımıza hizmet etmiş bir partidir. Bugün yine aynı sorumluluk bilinciyle halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam etmektedir.

Seçim kampanyamız süresince olduğu gibi, ayrıştırıcı dil yerine halkımızın istediği şekilde birleştirici bir dil kullanmaya devam edeceğiz. Bizler; başarıya ancak ve ancak birlikle ulaşabileceğimize inanıyoruz. Halkımızın her kesimini kucaklamaya, sizlerle birlikte; sizlerin görüş ve önerileriyle, sizlerin desteğiyle varoluş mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Kosova Demokratik Türk Partisi halkın partisidir. Halkımızın sesi olmaya ve halkımıza özveriyle hizmet etmeye devam edeceğiz.”

KDTP Genel Başkan Yardımcısı Müferra Şinik de, gelecek milletvekilliği döneminde daha büyük bir azimle çalışacağını dile getirerek,

“Saygıdeğer seçmenim ve aziz toplumumuzun kıymetli ferdleri, dün gerçekleştirilen erken genel seçim sonuçlarının toplumumuz, ülkemiz ve bölgemiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim. Erken genel seçimlere sağladığınız katılım ve sergilediğiniz duyarlılığın fazlasıyla takdir edilecek seviyede olduğunu belirtirken, seçim süreci boyunca şahsıma inanan ve desteğini esirgemeyen tüm seçmenime en içten duygularımla teşekkür ederim.

Seçim süreci boyunca, azmimizi ve başta toplumumuz olmak üzere milletimize hizmet arzumuzu pekiştiren en önemli unsur şüphesiz siz değerli seçmenimizin seviyeli ve bilinçli yaklaşımı olmuştur.

Bu süreçte fark yaratabilme lütfuna sahip olabildiysek bu durum seçmenimizin seviyeli ve bilinçli tutumunun sayesindedir, ki seçim sürecinde gurur duyduğum bir unsur var ise o da seçmenimizin sözkonusu tutumudur.

Sizlerin desteği sayesinde Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren’den iki milletvekili çıkartarak, toplumumuza yaptığımız hizmetlerin yine toplumumuz tarafından şahsıma daha büyük bir sorumluluk olarak döndürülmesi ve önümüzdeki dönemde daha büyük bir azimle sunacağımız hizmetlere ve toplumumuzun haklarının savunucusu olacağımıza olan inancının göstergesidir.

Bu vesileyle seçim sürecinde yürüdüğümüz yolda şahsımın yanında duran tüm seçmenimize sundukları güvenden dolayı teşekkür ederken, çalışma arkadaşlarımızın çabalarının, gözlemcilerimiz ve sandık görevlilerimizin sergilediği dikkatin takdir edilecek düzeyde olduğunu belirtmek isterim.” İfadelerine yer verdi.

Kosovaport

YORUM BIRAKIN