Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

New York Başkonsolosluğuna atanan hemşerimiz Reyhan Özgür görev yerine geldi

1978 Bulgaristan Kırcaali doğumlu , evli ve iki çocuk babası Reyhan Özgür'ün Türkiye’nin New York Başkonsolosu olarak atanması göçmen camiasında büyük sevinç yarattı.
Lisans öğrenimini 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Özgür, New York`ta bir süredir boş kalan başkonsolosluk görevine atanarak  görev yeri olan New York'a  geldi.
Eski New York Başkonsolosu Alper Aktaş’ın Mart ayında Ankara’ya çağrılmasının ardından yaklaşık 4 aydır boş kalan makama atanan Özgür, daha önce de New York’ta başkonsolos yardımcısı olarak 5 yıl görev yapmıştı.

AA’nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’na 2004 yılında giren yeni Başkonsolos, bakanlığın merkez teşkilatında, Müsteşar Özel Müşavirliği birimi ile Protokol ve Enformasyon Dairelerinin yanı sıra, NATO Siyasi İşler Daire Başkanlığı ve Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği’nde Üçüncü Katip, NATO Daimi Temsilciliği’nde İkinci Katip ve Başkatiplik görevlerinde bulunmuş.
Bu onurlu görevde engin başarılara imza atacağına dair inancımızla  Reyhan Özgür'ü kutluyoruz.

Balkan Göçmenleri Platformu 
BGP HABER
gocmenplatformu.com



 

 

YORUM BIRAKIN