Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Sırbistan Gümrüğü, Türkiye’ye giden gurbetçinin ayakkabısında binlerce euro ele geçirdi

BALKANLAR
Sırbistan Gümrük memurları yılbaşı tatilinde Gradina ve Horgos geçişlerinde polisle işbirliği yaparak 96 bin euronun üzerinde paraya el koydu.

Sırbistan Gümrüğü sınır kapısında, 4 Ocak 2022’de üç vatandaşının Türkiye’ye seyahat etmek için kullandığı bir BMW’de yapılan detaylı bir inceleme sonucunda ortaya çıktı.

Giydiği spor ayakkabının tabanlıkların altına sakladı.

Kontrol sırasında Türkiye’ye giden 3 kişinin yanlarında toplam 90 bin euro bulundu ve yolculardan biri, bulunan paranın bir kısmını o sırada giydiği spor ayakkabının içine tabanlıkların altına sakladı.

İzin verilen 10.000 Euro’luk miktar her yolcuya ayrı ayrı iade edildikten sonra, kadar 60.000 Euro tutarında para alıkonuldu.

Bir gün önce de 56.665 Euro’ya ele geçirildi

Bir gün önce, 3 Ocak 2022’de, Türkiye’den Almanya’ya arabayla seyahat eden iki Irak vatandaşının ayrıntılı incelemesi sırasında Horgos’ta ülke çıkışında toplam 56.665 Euro’luk kayıt dışı ele geçirildi.

İzin verilen nakit miktarı, rapor edilmeden sınır ötesi transfer edilebilecek yolculara iade edildiğinde, başlatılan kabahat prosedürünün teyidi ile 36.000 Euro’dan biraz fazla alıkonuldu.

 

Kaynak: arti33

YORUM BIRAKIN