Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Atatürk Sofya’da Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle Atamızın ataşe mililer olarak görev yaptığı Sofya Büyükelçiliği ikametgâhında 10 Kasım günü anma töreni düzenlendi.

Törene, vatandaşlar ve soydaşlar çocuklarıyla birlikte, Bulgaristan Başmüftüsü ve Başmüftülük yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri katıldılar.

Büyükelçi Hasan Ulusoy törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda Cumhuriyetimizi her daim başarıyla ileriye götürme doğrultusunda Türkiye kararlılıkla yürümektedir. Atamızı ebediyete intikalinin 81. yılında şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.” dedi

Program kapsamında Başmüftü Mustafa Hacı Aliş, Atatürk’ün ve şehitlerin ruhuna dua okudu. Törende misafirlere Atamızın ruhu için lokma ikram edildi.

Çocukların şiirleriyle Atatürk’ün anıldığı program kapsamında Büyükelçilik ikametgâhında yer alan Ata’nın çalışma odasındaki anı defterine konuklar minnet duygularını aktardılar.
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN