Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği önünde YPG/PKK eylemi

Terör örgütü üyesi ve sempatizanlarının en çok bulunduğu Avrupa şehirlerinden Atina’da Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı protestosu yapıldı. “Türkiye, Suriye’den çekil” ve “Öcalan’ı serbest bırakın” sloganları atıldı.

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde Suriye’deki terör koridorunu temizlemek için sınır ötesi operasyona başlaması, YPG/PKK üyelerinin en yoğun olduğu Avrupa şehirlerinden Atina’da protesto edildi.

Şehir merkezinde toplanan terör örgütü sempatizanları, Türkiye Büyükelçiliği önüne yürüyerek geldi ve burada oturma eylemine başladı. Perşembe 19.30 sıralarında başlayan eylem için Terör örgütü sempatizanlarının büyükelçiliğe girme girişimleri karşısında Yunan polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Gösterilere “Türkiye işgale son ver”, “Kürtler’i kurtarın” gibi pankartların yanı sıra, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine pankartlara da rastlandı. Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi ve Öcalan’ı serbest bırakması için sloganlar atıldı.

SYRIZA VE KKE DE DESTEK VERDİ

YPG/PKK lehine yapılan gösteriye katılanlar arasında siyasi parti üyelerinin olduğu da görüldü. Yunan Komünist Partisi üyeleri ve ana muhalefet partisi, radikal sol görüşlü SYRIZA’nın destekçileri de eylemlerde yer aldı. Nitekim SYRIZA, harekatı Avrupa Konseyi’ne taşıyarak Türkiye’ye uyarı verilmesi yönünde ilk harekete geçen AB içi siyasi partilerinden biriydi.

milletgazetesi.gr

YORUM BIRAKIN