Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiyeli iş adamı Ömer Durmuşoğlu’ndan Kırcaali hastanesine önemli bağış

Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi İcra Müdürü Prof. Dr. Todor Çerkezov, “Türkiyeli iş insanı Ömer Durmuşoğlu, Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’ne yeni bir bağış yaptı. Hayırsever iş insanı, hastaneye kapsamlı hasta bakımı için gerekli olan ilaçlar, tıbbi ürünler ve pansumanlar için bir konteyner bağışladı” diye açıkladı.

Prof. Dr. Çerkezov, ”Bu konteyner Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde görevli hemşire ve doktorların günlük çalışmalarında kullanılacak, çünkü bu konteyner dezenfeksiyona izin veren özel malzemeden yapıldığı için kompakttır. Bu konteyner, uzman sağlık ekiplerinin çalışmalarına eşlik edecek ve hastaların kapsamlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlamak için gerekli tüm ilaçları, tıbbi ürünler, sarf malzemeleri ve pansumanları içerecektir. Böylece bahsettiğim bu bileşenlerin hepsi hastane odalarına tek tek dağıtılmayacak veya hasta bakımı geciktirilmeyecek” dedi.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Bekir’in aracılığıyla yapılan bağışa Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde son derece büyük ihtiyaç duyuluyor.

Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Başkanı Dr. Ognyan Georgiev, şunları kaydetti: “Öncelikle bize yardımcı olduğu için Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Bekir’e ve bağışı yapan Ömer Durmuşoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Bunun, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nün faaliyetleri için gereken çok değerli bir araç olduğunu belirtmem gerekir. Çok zamanında yapılan bu bağışla çok gerekli olan bir şey sağlandı”.

Dr. Georgiev, “Ne yazık ki, Bulgaristan'daki neredeyse tüm hastanelerde durum böyledir ve bu tür iş insanlarına, herhangi bir şekilde yardımcı olabilecek imkanlara sahip insanlara ihtiyacımız var. Amacımız, tamir ihtiyacı olan tüm bölümleri tamir etmektir. Yardım etmek isteyen iş adamlarına seslenmek istiyorum-bu tür bağışlara açığız” dedi.

Prof. Dr. Çerkezov, ”Hastaneyi yenilemek ve bakımın kalitesini artırmak için belirlediğimiz program kademeli olarak uygulanmaktadır. Ancak hepimizi iyi biliriz ki bu sadece hastanenin kendi kaynaklarıyla yapılamaz. Sağlık Bakanlığı bütçesinden sağlanan fonlar yeterli değil. Bu yüzden bu bağışları, özellikle iş dünyasını temsil edenlerin yaptığı bağışları memnuniyetle kabul etmekteyiz, çünkü onlar yaptıkları yatırımın ve hastaneye yaptıkları bağışların sadece sosyal bir jest olmadığının ve her bir durumda vatandaşlarımızın yaşam kalitesinde bir iyileşmeye yol açtığının farkındadırlar” diye belirtti.

Ömer Durmuşoğlu, ”Hastanenin boya badana çalışmalarına ihtiyacı var ve bu süreçte yer alacağız” diye ifade etti. Hayırsever iş insanı, “Hastanenin durumunu gördüm ve yardım etmeye karar verdim. Ben bir işadamıyım ve yardımımla biraz daha iyi görünmek için Kırcaali Hastanesi’ne yatırım yapıyorum. Hastanenin boya badana çalışmalarına ihtiyacı var ve bu süreçlere katılmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.
                                                        Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN