Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Yunanistan’dan, Bulgaristan’a giden kaçak göçmenlerde artış

BULGARİSTAN
Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Stefan Balabanov, basına yaptığı açıklamada, ”Yunanistan’dan ülkemize geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı günde 100 kişi artmakta” diye bildirdi, ancak bu rakamın çok çarpıcı olmadığı söyledi.

Balabanov, “Yasa dışı yollardan Yunanistan sınırından geçiş yapmak isteyen göçmenlerin sayısında hafif bir artış kaydettik. Genel olarak birkaç gün önce Bakanımız, Yunanistan İçişleri Bakanı ile bir konferans görüşmesi yaptı. Ortak etkileşimler için bazı parametreler belirlenmiştir. Ülkemizde her şey normal. Yunanistan’ın Midilli Adası’nda sorunlar var” diye açıkladı.

Balabanov, şu ana kadar hiçbir kaçak göçmenin sınırdan geçmediğini ve bunun Türk ve Yunan sınır polisi ile olan ortak çalışmalarımızdan kaynaklandığını ekledi. Bakan Yardımcısı, “Biz onları daha Türkiye ve Yunanistan’ın sınırları içerisinde bulundukları sırada yakalıyoruz ve orada kalıyorlar” dedi.

Balabanov, yine de sınırda bir hareketlenme olduğunu kabul etti. Bakan Yardımcısı, Kuzey Yunanistan’da Bulgaristan’a giriş yapıp, daha sonra Batı Avrupa’ya gitmek isteyen büyük göçmen gruplarının yığıldığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Batı Yardımcısı, birkaç ay önce Yunanistan’daki kamplarda kalan göçmenlerle gerginlik yaşandığını, ama şimdi her şeyin normal olduğunu ifade etti.
                                                kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN