Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bosnalı liderler yarın Türkiye’ye gidiyor

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yarın Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.Konsey Başkanı ve Sırp üye Milorad Dodik ile Boşnak üye Sefik Dzaferovic, Bosna Hersek’te 7 Ekim 2018’de yapılan seçimin ardından Türkiye’ye ilk resmi ziyaretlerini yapacak.
Devlet Başkanlığı Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, resmi temaslar kapsamında ikili ilişkilerin yanı sıra ekonomik, ticaret ve altyapı alanlarında yapılacak projelerin de ele alınacağı ifade edildi.
Bu arada, ilk etapta konseyin üç üyesinin de Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklansa da Hırvat üye Zeljko Komsic’in sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye gidemeyeceği ve yerine temsilcisinin ziyarete iştirak edeceği öğrenildi.
Öte yandan, diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, ziyaretin odak noktasında revize edilen serbest ticaret anlaşması ile Türkiye’nin de desteklediği Saraybosna- Belgrad Otoyol Projesi olacak.
Ziyarette otoyol projesinin kapsamlı ele alınması ve projenin Bosna Hersek ayağının hızlandırılması noktasında belge imzalanması da bekleniyor.
Bosna Hersek’in en yetkili kurumu Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak, Sırp ve Hırvat olmak üzere üç üyesi bulunuyor. Dört yıllığına seçilen üyeler, sekiz aylık sürelerle dönüşümlü olarak konsey başkanlığı görevini yürütüyor.
                                                                                                   Kaynak : AA

YORUM BIRAKIN