Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

EDİRNE ESNAFINDAN BULGARLARA PCR KAMPANYASI

EDİRNE
Ülke içinde Coronavirüs vaka sayılarında  rekor artışlar yaşayan  Bulgaristan , yurt dışından giriş yapacak olan kişilerden hastalık geçirdiğine dair belge veya aşı sertifikası ile son 72 saat içinde alınmış negatif PCR testi talep etmeye başlayınca , Edirne esnafı zorda kaldı. O eski kalabalıklardan eser kalmadı , özellikle Ulus Pazarı sessizliğe büründü.
Edirneye gelen müşterilerin ağırlığı Bulgarlar olması nedeniyle PCR testi onlar için bir maliyet teşkil etmesi sonucunda işlerin  tamamen durması ile  esnaf PCR kampanyası başlatma kararı aldı.
Bulgaristan'dan gelecek olan ve bin TL üzeri alışveriş yapan müşterilerin PCR test ücretlerinini Edirne esnafı karşılayacak.
Esnaf yapılacak olan kampanyadan umutlu , bilindiği üzere Bulgar para birimi LEVA  TL karşısında aşırı değer kazandığından beri Bulgarlar Edirne'ye akın ederek esnafın yüzünü güldürmüşlerdi. Bulgaristan'da sabit kur ugulamsı sonucu LEVA yabancı para birimleri karşısında uzunca bir süredir belirli oranda değerini koruyor. Türkiye'de döviz fiyatları arttıkça LEVA'da TL karşısında  değerleniyor.

gocmenplatformu.com

YORUM BIRAKIN