Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Facebook Bursa'ya geliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook, Habitat Derneği, Bursa Ticaret Borsası (BTB) iş birliğiyle, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu koordinasyonunda sürdürülecek olan, Facebook İstasyon Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi Protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol, Habitat Derneği, Facebook ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ortaklığında yürütülen "Sınırlarını Aşan Türkiye Programı" kapsamında İstanbul'da açılan Facebook İstasyonu'nun, bölgesel ayağını oluşturacak ve merkezde yapılacak program ve eğitimlerin Bursa'da yürütülmesini sağlayacak. Bursa Ticaret Borsası Doğanbey Binaları'nda düzenlenen protokol imza törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı İbrahim Özmen katılım sağladı. Dünyanın en önemli girişimlerinden olan Facebook'un, bu projenin önemli destekçilerinden biri olarak proje içinde yer almasını değerlendiren Özer Matlı, "Bize dünyadan Bursa'ya bakma imkânı verecektir" dedi. Sezai Hazır da, Habitat Derneği'nin girişimcilik sektörünü geliştirmeyi öncelediğini vurguladı. Facebook adına konuşan, Pekyörür de, projede en çok önemsedikleri unsurun, şirketlerin ihracat hedefleri doğrultusunda yurt dışında daha fazla müşteriye ulaşabilmek olduğunu belirtti. Pekyörür, bir eğitim programını da Bursa'ya getireceklerinin bilgisini verdi. Programa katılan Alinur Aktaş da konuşmasında, istasyon için Bursa'nın seçilmiş olmasının kent için büyük gurur olduğunu vurguladı.
HEDEFLER BÜYÜK
Facebook İstasyon Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi'nde, bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimleri ile birlikte bulut bilişim, internet güvenliği, sosyal medyanın doğru kullanımı konularında farkındalığın artırılması, çocuklara kodlama, programlama, yazılım temel becerisini ve algoritmik düşünme yetisinin kazandırılması, gençlere nesnelerin interneti ve yazılım konusunda temel becerilerin kazandırılması ve öğrencilerin yazılım konusuna olan ilgisinin artırılması gibi faaliyetlerin yürütülmesi hedefleniyor.

Kaynak : Bursa Hakimiyet

YORUM BIRAKIN