Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İstanbul'da , Bulgaristan'daki otobüs kazasında vefat edenler için mevlid okundu

İSTANBUL
Bilindiği üzere Kuzey Makedonya’dan İstanbul’a gelen ve 22 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’dan Üsküp’e dönüş yolunda Bulgaristan’ın başkenti Sofya yakınlarında otoyolda  yaşanan feci  otobüs kazasında hayatını kaybeden 46 kişi için İstanbul Küçükçekmece  “Balkan Kültür Merkezi'” tarafından Küçükçekmece Sultan Murat Merkez  Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim  etkinliği düzenlendi. 

Mevlid programına, Balkan Göçmenleri camiasından  Vakıf, Federasyon ve Dernek başkan ve temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Rumeli Türkleri Vakfı’ndan etkinlik ile  ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler dile getirildi;

“Rumeli Türkleri Vakfımızı temsilen, Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Melek Aras, Vakıf Başkan Vekili Kemal Baltepe, Vakıf Başkan Yardımcısı, Tek Rumeli TV yönetim kurulu Başkanı Sayın Atilla Baykal, Vakıf Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Bayram Türkan Beyler katılım sağladı. Bu anlamlı organizasyonu gerçekleştiren, davet eden Balkan Kültür Merkezi Başkanı Sayın Kerim Yiğit Bey’e, Yönetim Kuruluna, Camiamızın Güzide STK temsilcilerine, ve Değerli Hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Ahirete intikal eden şehitlere, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Okunan Mevlidi Şerif ve Kuran’ı Kerimi Allah kabul etsin, Buna benzer elim kazalarının son bulmasını temenni ediyoruz.”

 

YORUM BIRAKIN