Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali’de ilk koronavirüs vakası

Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Başkanı Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, gazetecilere verdiği brifingde, ”Yeni 21 koronavirüs vakası tespit edildi. Birer vaka olmak üzere Kırcaali ve Haskovo (Hasköy) şehirlerinde ilk vakalar tespit edildi. Ayrıca Sofya’da yeni 14, Smolyan’da (Paşmaklı) yeni 2, Plevne’de yeni 1, Veliko Tıtnovo’da yeni 1 ve Varna’da yeni 1 vaka tespit edildi. Hala alınan örnekler üzerinde incelemeler devam ediyor ve yarın sabaha kadar bu sayıda değişiklik olabilir” diye kaydetti.

Prof. Dr. Mutafçiyski, ”Sekiz koronavirüs hastası iyileşti ve hastaneden taburcu edildi, dokuzuncu hastanın da yarın taburcu edilmesi bekleniyor. Kosova tarafından tahliye edilen kıdemli bir üsteğmen ve onunla birlikte başka bir subay olmak üzere iki askeri görevlinin koronavirüs test sonuçları pozitif çıkmıştır. Askeri görevliler, Askeri Tıp Akademisi (VMA) Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nde tedavi altına alınacaklar.

Romanya’da bulunan başka bir askeri görevlimizin de koronavirüs testi pozitif çıkmıştır ve hasta Bükreş’te Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştır.

Geçerli nedenle başka şehre yolculuk yapılmaması önleminin 12 Nisan’a kadar uzatılmasıyla ilgili bir soru üzerine Prof. Dr. Mutafçiyski, ”Yol kontrol noktalarında kuyruklar oluşması, ceset taşıyan kamyonlar olmasından daha iyidir” dedi.

 

Kircaalihaber.com

YORUM BIRAKIN