Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali Valisi, belediye başkanlarını kahve içmeye davet etti

Kırcaali Valisi Nikola Çanev ve ildeki yedi belediye başkanı, yerel seçimlerden sonra bir araya gelerek, kahve içtiler. Belediye başkanlarını kahve içmeye davet eden Çanev’in bununla devlet ile yerel yönetimler arasındaki ortaklığın güçlendirilmesini ve yeni 4 yıllık görev döneminin başında temel önceliklerin ele alınmasını istediği anlaşıldı. Vali,”Yapıcı olan ve bölge halkının yararına olan her bir mantıklı hareketi, projeyi ve girişimi desteklemeye hazırım” diye vurguladı.
Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, “Programlarımızı devlet ve hükümetin desteği olmadan yürütemeyiz, vatandaşların beklentileri de kurumlar arasında gerçek ve etkili diyaloglar yönündedir. Popülizme girmeyelim, bundan kimse yararlanamaz” diye kaydetti. Müh. Azis, belediye başkanları adına müzakere masasında ele alınması gereken bölge için önem taşıyan tüm konularda merkezi ve yerel makamlar arasında daha fazla pragmatizm ve eşgüdüm sağlanması çağrısında bulundu. 
İlk olarak belediye başkanları hızlandırılması için ortak hareket edilmesi ve en üst düzeyde destek almak istedikleri Kırcaali Çevre Yolu projesine dikkat çektiler.Ulusal önem arz eden proje kapsamında 3 000'den fazla kişiye ait yaklaşık 300 arazi kamulaştırılacaktır. Sedlovina (Ercilli) köyü yakınlarında evsiz hayvanlar barınağı kurulması, Bölge Katı Atık Depolama Tesisi inşaatının tamamlanması gibi başka konulara da değinildi.
Vali, belediye başkanlarıyla üç ayda bir kere olmak üzere düzenli görüşmeler yapılmasını önerdi.
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN