Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Sırbistan’ın Sofya Büyükelçisi Joviç, Kırcaali Belediyesi’ni ziyaret etti

Sırbistan Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Zeljko Joviç, 26 Kasım 2021 Cuma günü Kırcaali’yi ziyaret ederek Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis ile görüştü.

Belediye Başkanı, coğrafi özellikleri, insanların geçim kaynağı, ekonomisi, eğitimi, kültürü, maneviyatı üzerinde durarak günümüzdeki Kırcaali şehrinin vizyonuna ilişkin bilgi sundu.  Konuğunu yatırım imkanları ve belediyenin yeni sanayi bölgesi projesi hakkında bilgilendiren Dr. Müh. Azis, “Kırcaali son yıllarda ana geçim kaynağı olan tütün üretiminden otomotiv endüstrisinin bir merkezi haline gelmesiyle teknolojik gelişiminde bir sıçrama yaptı. Bu sektöre yeni yatırımcıları çekmek için çalışıyoruz” diye belirtti. Konuğuna Avrupa Birliği (AB) programları kapsamında hayata geçirilen projeler ve şehrin çehresini değiştiren özel yatırımlar hakkında bilgi verdi. Dr. Müh. Azis, hoşgörünün başkenti olarak bilinen Kırcaali’de farklı etnik kökenlere ve farklı dinlere mensup insanların barış ve uyum içinde bir arada yaşadığını sözlerine ekledi.

Kırcaali’de gördüklerinden, çeşitli alanlarda hayata geçirilen projelerden ve belediyenin halkın yaşam şartlarını iyileştirme çabalarından etkilendiğini söyleyen diplomat, “İyi yaşam ve çalışma koşulları gençleri memleketlerinde kalmalarını sağlayabilir” dedi. Joviç, Kırcaali ile Sırbistan’dan bir belediye arasında dostane ilişkiler kurulması ve kardeşlik protokolü imzalanması için arabuluculuk yapmayı üstlendi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Şükrü ve Belediye Genel Sekreteri Sebahtin Riza da katıldılar.

 

Kaynak: Kircaalihaber

YORUM BIRAKIN