Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Arnavutluk’ta Türkçe kurslarına katılan öğrenciler sertifikalarını aldı

Çarşamba, 31 Mayıs 2023 Arnavutluk 

Arnavutluk’ta Alsar Vakfı tarafından farklı şehirlerde düzenlenen Türkçe kurslarının sertifika töreni gerçekleştirildi.

2006 yılında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da kurulan Alsar Vakfı, eğitim, kültür ve sosyal yardımlaşma alanlarında hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur. Faaliyetlerine Arnavutluk genelinde ve Balkanlarda devam etmektedir. Bu faaliyetleri arasında 2014 yılından beridir devam eden Türkçe kursları da yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmenleri görev yapmaktadır.  Dokuz yıldır devam eden bu hizmetten yüzlerce öğrenci faydalanmıştır. Kurslar, Tiran merkezinde, Kukes Belediyesi ile iş birliği kapsamında Kosova sınırında yer alan Kukes ilinde ve ülkenin güneyinde Yunanistan sınırında bulunan Konispol ilinde her yaş grubundan öğrencilerin katılımıyla devam etmektedir.

2022/2023 eğitim öğretim yılında Türkçe kurslarına devam eden ve başarı gösteren öğrenciler için Tiran İnternational Hotel’de sertifika töreni düzenlendi. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Eğitim Müşaviri Metin Bulut, Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, çeşitli sivil tolum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra: kursların dokuz yıldır devam ettiğini ve yüzlerce öğrencinin bu kurslardan faydalandığını bundan sonraki yıllarda da kursların devam edeceğini dile getirdi. Bu çalışmalarda desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliğine ve Eğitim Müşavirliğine teşekkürlerini iletti.

Törenin onur konuğu Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay da konuşmasında bu hizmetlerinden dolayı Alsar Vakfına ve Başkanı Mehdi Gurra’ya teşekkürlerini iletti. Arnavut insanının dil öğrenmek yeteğinin takdire şayan olduğunu ifade eden ATAY, bu kursların öğrencilerin eğitim hayatlarına Türkiye’deki okullarda devam edebilmeleri için bir ön hazırlık olabileceğine ayrıca Balkanlarda hizmet veren Türk firmalarında çalışabilmeleri gerekli dil bilgisini bu kurslar vasıtasıyla kazanabileceklerine değindi. Türkçe öğrenmeyi tercih ettikleri için ve gösterdikleri gayretler için öğrencilere teşekkür etti.

Başarılı olan öğrencilere sertifikaları ve hediyelerinin verilmesinin ardından üniversitede öğrenim gören ve başarılı olan öğrenciler için düzenli olarak verilen eğitim bursu dağıtım töreni yapıldı. Türkiye’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle verilen eğitim bursları Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi, Eğitim Müşaviri ve Alsar Vakfı Başkanı tarafından hak sahibi öğrencilere teslim edildi.

Yapılan törenden herkes mutlu bir şekilde ayrılırken Konispol ilinde yapılan Türkçe kursları için de haziran ayının ilk haftası benzer bir tören yapılacağı Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra tarafından ifade edildi.
Kaynak: tımebalkan

YORUM BIRAKIN