Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Aydınlar Günü’nde Cebel Belediyesi eski eğitimcileri onurlandırdı

Cuma, 3 Kasım  2023 Bulgaristan / Cebel
Cebel (Şeyhcuma) Belediye Başkanı Necmi Ali, Bulgaristan’da kutlanan 1 Kasım Halk Aydınları Günü münasebetiyle 57 eski öğretmen, yazar ve kültür emekçisine yönelik tebrik mesajında şu temennilerde bulundu: “Kitap ve bilgi sevgisinin ateşini canlı tutan tüm çağdaş aydınlara toplumu daha iyi bir geleceğe yönlendirecek sağlık, güçlü ruh ve ışık diliyorum!"

Belediye yönetimi, “veteran” eğitimcilere kutlamaya davet etti ve orada bulunanlar arasında 30 yıl önce emekli olan öğretmenler bile vardı.

Eski öğretmenler, “Unutulmadığımız için minnettarız. Maneviyatın kutlandığı bu günde bu bizim için bir jesttir” diye ifade ettiler.  

Geçici olarak Cebel Belediye Başkanı görevini yürüten Emil Kutsev'in hazır bulunanların önünde okuduğu tebrik mesajında Necmi Ali şu ifadelere de yer verdi: “Sevgili öğretmenler ve kültür emekçileri, yazarlar ve eğitimciler, 1 Kasım Halk Aydınları Günü vesilesiyle tebriklerimi kabul ediniz! Halk Aydınları Günü, toplumumuzun eğitimine, kültürüne ve manevi gelişimine önemli katkılarda bulunanları andığımız ve onurlandırdığımız bir gündür. Bu manevi öğretmenlerin mirasçıları olarak bizler, onların bize aktardığı bilgeliği ve ruhu koruma ve aktarma sorumluluğu taşıyoruz.”

Halk Aydınları Günü kutlama etkinliğine katılan resmi konuklar arasında Cebel Belediye Meclis Başkanı Seyfi Mehmedali, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Hüseyin, Belediye Genel Sekreteri Hayriye Hasan ve İnsani Yardım Faaliyetleri Daire Başkanı Ceylan Süleyman da yer aldılar.   

Kaynak: Kırcaali Haber


 

YORUM BIRAKIN