Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BAL-GÖÇ 39. Yaşını Kutladı

Pazar, 21 Ocak 2023 Bursa

17 Ocak 1985 yılında kurulan, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) 39. yaşını Bursa Osmangazi'de bulunan Merinos Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu'nda kutladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen yıl dönümü etkinliğine, Bulgaristan Cumhuriyeti Bursa Ticari Ateşesi Lubomir Lubenov, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özem ve Ahmet Kılıç, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, BAL-GÖÇ eski Yönetim Kurulu Üyesi CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Durhan Güler, BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Yüksel Özgür, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, MHP Bursa Milletvekillerinden İsmet Büyükataman, Fevzi Zırhlıoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı  Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa  Miletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, BRTK Başkanı Sabri Mutlu, Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, BAL-GÖÇ Kurucu Üyesi Zülkef Yeşilbahçe, Bal-GÖÇ Eski Başkanı Hasan Altınsoy, çok sayıda BAL-GÖÇ eski yöneticileri, BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyeleri , BAL-GÖÇ Şube Başkanları ve dernek üyeleri katıldılar.Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Derneğimizin BAL-GÖÇ 39. Kuruluş Yıl Dönümü Hoş Geldiniz Yemeğine RALGOG' görseli olabilir

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan  BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan özetle şu mesajları verdi; "Biz BAL-GÖÇ olarak 10 şubemizle Balkanlar'da koştuğumuz her alanda, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerindeki Türk ve akraba topluluklarının sesi olma çabasını sürdürüyoruz. Balkanlar'da 10 milyon Türk ve akraba topluluğuna rağmen, en büyük güvencemiz güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletidir. Bu nedenle birlikte koşmamız ve destek olmamız gerekiyor. Bursa, göçmen bir şehir ve suyun diğer tarafıyla güçlü bağlantılara sahip. Bu bağlantıları, Balkanlarla ilişkileri geliştirmek için milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimizle birlikte kullanmamız gerekiyor. Sadece göçmenler değil, Bursa'nın çeyrekten fazlası Anadolu'dan gelen göçmenlere ev sahipliği yapıyor. Hepimiz bir aradayız, çünkü biz Balkan Türkleri olarak, vatanımızın kıymetini bilenleriz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Derneğimizin BAL-GÖÇ 39. Kuruluş Yıl Dönümü Ûeme Hoş Geldiniz KULTURVE 1 BA AN' görseli olabilir

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'in konuşmasından kısa özet şöyle; Bizler her zaman Balkan politikasını partiler üstü bir mesele olarak gördük. Bugün de aynı bakış açısıyla olaylara yaklaşıyoruz. Dünya genelinde ve özellikle bölgesel olarak değerlendirdiğimizde, Türkiye'nin zor coğrafyada bulunduğunun bilincindeyiz. Balkanlar, Orta Doğu, istikrarsızlaştırılan Kuzey Afrika ve kuzeyimizde Rusya savaşı ortasında, bu zorluklar içinde bölgesine hükmeden, oyun kuran bir Türkiye'yi ve tam bağımsız bir Türkiye'yi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yirmi yıldır inşa ediyoruz, sizin desteğinizle.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Derneğimizin BAL-GÖÇ 39. Kuruluş Yıl Dönümü Yemeğ Hoş Geldiniz KULTUR E ERI Ma NHM' görseli olabilir

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk'ün konuşmasında şu mesajlara yer verdi; BAL-GÖÇ'müz sıradan bir dernek değil, bir dava. Derneği olan Bal-Göç'ümüzün 39. kuruluş yıl dönümünde bir arada olmamız, gerçekten hepimiz için önemli. O günleri hatırlamak, kuruluş değerlerimizi ve amaçlarımızı yeniden gözden geçirmek, atalarımızın ve büyüklerimizin yaşadıklarını bu nesillere aktarmak günümüz açısından önemlidir. 1984 Aralık ayında başlayan soyadı süreciyle Bulgaristan'da yaşayan Türklerin asimilasyon sürecini dünya genelinde duyurmak adına buradayız. O dönemde yaşananları hatırlamamız gerekiyor.
BAL-GÖÇ'ümüzü kuran 8 yürekli insan, Balkan insanının vatan savunmasının bedelini ödeyen insanların çocuklarıdır. Muhacirlerin mirası olarak, vatan savunmasını sonuna kadar yapan, düşman karşısında geri çekilmeyen, ordunun haklarını güçlendiren yürekli insanlar olarak, iki yüz yıllık mücadelede vatanı savunup azınlık olarak kalmış Türk ve Müslümanların bedelini ödeyenleriz.Vatanın bedelini ödeyen Balkan göçmenleri, Anadolu'yu örgütleyen ve kurtuluş mücadelesini başlatan Kuvayi Milliye'nin ruhunu taşımaktadır. 


 

 



 

YORUM BIRAKIN