Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Batı Trakya’daki 29 Ocak Gençlik Çalıştayı’nda özlenen tablo

29 Ocak 2023  Batı Trakya / Yunanistan
İskeçe Müftülüğüne bağlı Genç Müftülük organizasyonu ile Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezinde ’29 Ocak Gençlik Çalıştayı’ muhteşem bir katılımla gerçekleşti.

İskeçe’nin farklı köylerinden yaklaşık 350 gencin katıldığı ’29 Ocak Gençlik Çalıştayı’ 28 Ocak Cumartesi günü Şahin Karaca Ayşe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa konuşmacı olarak yer aldı.

Yapılan konuşmalarda dünden bugüne 29 Ocak olayları ve toplumumuz üzerinde bıraktığı izler ile birlik ve beraberlik ruhunun önemine değinildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı yaptığı konuşmada geçmişte yapılan baskılarla bugün yapılan baskılarda farklar olduğunu ancak baskıların halen devam ettiğinin altını çizdi.

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer konuşmasında 29 Ocaklardan günümüze nasıl gelindiği özetleyerek Batı Trakya Türklerinin geçmişte olduğu gibi bugün de varlık mücadelesini aynı dinamizm ile devam ettirdiğini, bunun en büyük ispatının da bugün burada var olan gençliğin olduğunu vurguladı.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa da gençlerin büyük coşkusu altında söz aldı. Müftü Trampa yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değindi. Geçmişte yapılan mücadelenin ruhunda bu birlik ve beraberlik ruhunun yattığını belirten Müftü Trampa bu birlik atmosferinin muhafaza edildiği ve sürdürüldüğü ölçüde varlık mücadelemizin daha çok anlam kazanacağını vurguladı.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, müftülük faaliyetleri çerçevesinde gençlere ayrı bir ehemmiyet verdiğini belirterek bundan sonraki süreçte de gençlere yönelik çalışmaların artacağını ve gençlerden gelen önerilere de her zaman açık olduklarını belirtti.

Etkinliğe Batı Trakya Türk Gençliği büyük ilgi gösterdi. Yapılan konuşmaların ardından gençlere 29 Ocak olaylarından farklı fotoğraflar dağıtıldı ve gençlerden fotoğrafların arkasına duygularını yazmaları istendi. Bazı gençler mikrofona davet edilerek kendilerine verilen fotoğrafla ilgili duygularını aktardı. Batı Trakya Türk gençliği verdiği mesajlarla ayakta olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Etkinlik sonrası İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa basın mensuplarına bir açıklama yaparak gençlerle birlikte bugün yaşadıkları bu duygunun önemine değindi ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Batı Trakya Türk Gençliğinin 29 Ocak vesilesiyle böyle bir etkinlikte bir araya gelmesi soydaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak: milletgazetesi.gr

YORUM BIRAKIN