Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Borisov, yeni Başbakan olarak AB Komiseri Mariya Gabriel’i önerdi

Çarşamba, 10 Mayıs 2023 Bulgaristan 

Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov, Meclis kürsüsünde Başbakan olarak Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Üyesi Mariya Gabriel'i önerdiğini duyurdu.

Dün (9 Mayıs) eski Başbakan, Meclis’teki siyasi parti gruplarına tanıtacakları kendileri tarafından aday gösterilen bir başbakanla bir hükümet kurulacağını duyurdu. Borisov, Başbakan adayını tartışmasız bir otoriteye sahip olup, ülkeyi ekonomik krizden çıkarabilecek, Ulusal Toparlanma ve Sürdürülebilirlik Planı (PVU) kapsamındaki kanun tekliflerinin kabul edilmesi için çalışacak ve ülkeyi Avro Bölgesi ve Schengen Bölgesi’ne sokabilecek bir kişi olarak nitelendirdi. Siyasi lider, Başbakan adayı olarak önerdikleri Gabriel’i akıllı ve güzel bir insan olarak tanımladı.

Daha sonra GERB temsilcileri, söz konusu başbakan adayının Mariya Gabriel olduğunu doğruladılar. AB Komiseri’nin hükümet kurmak üzere Meclis’te çoğunluğu oluşturmak için Meclis’teki siyasi parti grupları arasındaki müzakerelerin temelini oluşturacak temas gruplarına başkanlık etmesi bekleniyor.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN