Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da hükümete karşı ikinci gensoru önergesi reddedildi

Çarşamba, 22 Kasım 2023 Bulgaristan

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı, Böyle Bir Halk Var (İTN) partisi ve Yeniden Doğuş (Vızrajdane) partisi tarafından savunma ve milli güvenlik politikalarında başarısız olduğu gerekçesiyle Denkov - Gabriel hükümetine karşı sunulan gensoru önergesi Meclis’te üçüncü kez yapılan oylamada reddedildi. Gensoru önergesi, 71 lehte karşı 155 aleyhte oyla reddedildi.

Güvensizlik oylamasıyla ilgili durum iki hafta sürdü. Tartışma geçen hafta 15 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti. O zaman muhalefet, hükümeti, artan siyasi istikrarsızlık ve artan askeri çatışmalar koşullarında özellikle Ukrayna’ya bağışlanan 100 zırhlı personel taşıyıcı ve S-300 füzelerinden bahsederek, dış çıkarlara hizmet ederek ülkemizi savaş yeteneğinden mahrum bırakmakla suçladı.

Meclis Genel Kurulunda karar yeter sayısı için öngörülen çoğunluğun oluşmaması nedeniyle 16 Kasım’da ve ardından 17 Kasım’da yapılması gereken oylama bugüne ertelenmişti. Gensoru önergesi, tartışma yapılmaksızın Meclis’te reddedildi.

Bir aydan biraz fazla bir süre içinde parlamento muhalefeti ikinci kez hükümete karşı “güvensizlik oyu” önergesi sundu. İlk gensoru önergesinin gerekçesi enerji politikasındaki başarısızlığa dayanıyordu.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN