Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da iki Türk öğrenciye "Milli Diploma" verildi

Salı, 15 Ağustos 2023  Bulgaristan

Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı ülke genelinde bu yıl liseden mezun olan sadece 16 gence özel verilen "Milli Diploma" takdim etti. 

Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı ülke genelinde bu yıl liseden mezun olan sadece 16 gence özel verilen ‘Milli Diploma’ takdim etti.

Söz konusu ‘Milli Diploma’ liseden ve Maturalardan (mezuniyet sınavı) tam puan alan ve farklı kategirilerdeki yarışmalarda derece yapan öğrencilere veriliyor.

Bu yıl ‘Milli Diploma’ almaya Merve Hasan ve Füsun Asanova da hak kazandı.
Krumovgrad’tan (Koşukavak) olan Merve Hasan şehirde bulunan Vasil Levski Lisesi’nden mezun oldu. Merve, 2022 yılında organize edilen Kimya ve Çevreyi Koruma alanındaki yarışmada başarı gösterdi.

Tırgovişte’den (Eski Cuma) olan Füsun Asanova şehirde bulunan Sveti Sedmoçislenitsi Lisesi’nden mezun oldu. Füsun, bu yıl organize edilen Bulgarca Olimpiyatı’nda Başarı Belgesi sahibi oldu.

Ödül töreninde konuşan Eğitim ve Bilim Bakanı Galin Tsokov dereceye giren mezunlarla birlikte öğrencilerin ebeveynleri ve öğretmenlerini de tebrik etti.
Eğitim ve Bilim Bakanı Tsokov mezun öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri temennisinde bulundu.

"Milli Diploma" sahibi olan diğer öğrencilerin isimleri şöyle: Sofya’dan Blago Gunev, Gabriela Lozanova, Boris Petrunyaşev, Elitsa Petrova ve Lora Trifonova; Plovdiv’den Katerina Georgieva, Krista Çiparova, Plamena Siteva, Ralitsa Kehayova ve Teodora Kamova. Ayrıca Burgas’dan Stanislava Mleçkova, Veliko Tırnovo’dan Ekaterina Doseva, Loveç’ten Peyço Peyçevski ve Pazarcik’ten Tanya Stoynova da ‘Milli Diploma’ sahibi oldu.

Bakış.bg

Kaynak: Bakış

YORUM BIRAKIN