Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da yapılan yerel seçimlerde GERB-SDS ve DPS, ülke genelinde meclis üyeleri sayısıyla önde

Perşembe, 2 Kasım 2023 Bulgaristan 

Bulgaristan'da 29 Ekim Pazar günü yapılan yerel seçim sonuçlarına göre, 4 il merkezi şehir belediye meclisleri ve birkaç belediyede, yerel koalisyonlar ve küçük partiler parlamenter güçlerin önünde atılım gerçekleştirdi. GERB, meclis üyesi sayısı ve kazanılan belediye meclisi sayısı açısından lider konumunu sürdürüyor. Belediye meclislerinde temsil açısından ikinci sırada Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) DPS yer alıyor.

GERB-SDS, ülkedeki belediyelerin neredeyse yarısında yerel parlamentolarda çoğunluğa sahip olacak. Koalisyonun, 2019 yılına nazaran 300 daha az olacak şekilde, 1 499 meclis üyesi var. BSP’nin temsili de yaklaşık 300 kişiyle azaldı ve 740 meclis üyesi var. Sosyalist listeleri en çok Gabrovo, Veliko Tırnovo ve Dobriç bölgelerinde kazandı.

Bir tek DPS (HÖH) meclis üyesi sayısını 916’dan 964’e çıkardı ve Kırcali, Razgrad ve Silistra bölgeleri olmak üzere 45 belediyede çoğunluğa sahip oldu. Razgrad şehrinde ise PP-DB çoğunluğa sahip. Koalisyonun ülke genelinde belediyelerde 396 meclis üyesi var. Sofya ve Varna’da en büyük meclis gruplarına PP-DB sahip.


Kaynak: BNR
 

YORUM BIRAKIN