Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan’daki havalimanları Schengen'e tam hazır olduklarını ilan etti

Perşembe, 11 Ocak 2024 Bulgaristan 

Bulgaristan'ın en büyük havalimanları - Sofya, Varna, Burgaz ve Filibe, Bulgaristan'ın 31 Mart'tan itibaren gerçekleşecek Schengen bölgesine hava yoluyla girişi için tamamen hazırlandı. Havalimanları, Schengen bölgesi AB ülkeleri (Kıbrıs ve İrlanda hariç) ile İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye gidip gelen yolcular için "Sınır Polisi" kontrolünü ortadan kaldıran yeni rejimi uygulamaya hazır oldukları konusunda güvence verdi.

Schengenli ve Schengenli olmayan yolcuların akışını ayırmak için gerekli altyapıya sahip olduklarını belirterek, serbest dolaşım alanına üye ülkelere giden ve bu ülkelerden gelen yolcuların işlem ve bekleme sürelerinde azalmaya yol açacağının altını çizdiler. Bunlar da Sofya, Varna, Filibe ve Burgaz'daki havalimanlarının hizmet verdiği yolcuların yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Filibe Havalimanı genel müdürü Krasimir Peşev, "Schengen yolcuları havalimanlarındaki kontrollerden kurtulacak, kendilerine yalnızca güvenlik kontrolü kalacak, diğer yolcular da sınır kontrolüne tabi tutulacak. Schengen ülkelerine gidiş ve dönüş yolcularının süreleri önemli ölçüde kısaltılacak" diye açıklamada bulundu.

Kaynak: Kırcaali Haber

 

 

YORUM BIRAKIN