Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Büyükelçi Sayın Nadejda Neynski Bal-Göç Genel Merkezini Ziyaret Etti

12729045_1144813175549666_78883824014463359_n



Bulgaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Nadejda Neynski Bal-Göç Genel Merkezini ziyaret ettiler. Ziyarette kendisine Bulgaristan Bursa Konsolosu Sayın Evgeni Vasilev’de eşlik ettiler.



Genel Başkanımız Doç. Dr. Yüksel Özkan, sayın Büyükelçiye Bal-Göç’ü,BGF’yi ve Konfederasyonumuzu kısaca tanıttıktan sonra, üyelerimizin çoğunun aynı zamanda çifte vatandaş olduklarını vurgulayarak,

“Biz Balkanlar ile Türkiye arasında bir dostluk köprüsüyüz” ifadesini kullandı.Sayın Büyükelçinin konulara vakıf ve aktif bir kişi olarak daha önce Ankara’da kendilerine ilettikleri problemler konusunda yapıcı bir tutum içerisinde olduklarını belirtti. Genel Başkanımız Sayın Büyükelçiye beklentileri ve sorunları içeren bir dosya sundu. Ayrıca ziyaretin anısına kendisine bir İznik Çinisi takdim edildi.





Sayın Büyükelçi ise konuşmasında Denklik sorunu, konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vizeler konularının öncelikleri olduğunu belirtti. Ayrıca Bulgaristan’dan bazı kitapları da Bal-Göç kütüphanesi için takdim ettiler. Kitaplar kütüphanemiz aracılığıyla okunabilecektir.



Eğitim-sosyal hayat ve gençler arasında kültürel diyalog gibi çok çeşitli konularda

proje bazlı işbirliği yapılması konusunda mutabık kalındı.



Kaynak : Balkan





 

YORUM BIRAKIN