Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

CHP Yıldırım Belediye Başkan ve Meclis Üyesi Adayları BAL-GÖÇ'ü ziyaret etti

Çarşamba, 27 Mart 2024 Bursa

31 Mart 2024 yerel seçim çalışmaları kapsamında, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Önder Mutlu, CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Adayları Durhan Güler, Ali Haydar Efe, Bülent Sönmez, Abdullah Arslan ve Nurettin Kayar BAL-GÖÇ Genel Merkezini ziyaret ettile
Heyeti, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Genel Sekreter Sebahattin Soğukpınar, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, Cebel Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Gürçay Cem ve BAL-GÖÇ yönetim kurulu üyeleri, karşıladılar
Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
Ziyarette ilk konuşmayı yapan BAL-GÖÇ eski yönetim kurulu üyesi , CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Adayı Durhan Güler özetle şu ifadeleri kullandı, "Uzun yıllar yönetim kurulunda görev yaptığım BAL-GÖÇ derneğimizde bulunmaktan son derece mutluyum, en son aday adayı olarak geldiğim yuvamda bugün aday olarak buradayım. Aday adayı olma kararımı almadan önce, olurunu ve desteğini aldığım  genel başkanım Emin Balkan'a,  olurunu ve desteklerini aldığım  üyesi olduğum Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanım Mestaniye Efe'ye ve üyesi olduğum Cebel Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanım Dr. Gürçay Cem'e çok teşekkür ediyorum".

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir
CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün'ün  yaptığı uzunda konuşmasında çarpıcı bir mesaj vardı, "Birilerinin oy uğruna telefon ederek Bulgaristan ve Yunanistan Göçmenlerine Bulgarca ve Yunanca seçim propagandası yaptığı yönünde duyumlar alıyoruz, Türk oldukları için soykırıma mağruz kalan, dilinden  ve dininden vazgeçmeyen soydaşlarımız şehit edildi, hapse atıldı ve sürgün edildi, birbuçuk yaşında Türkan bebek niçin şehit oldu, bunları ne çabuk unuttunuz, bu aramaları yapanları kınıyorum, bunun hesabını Balkan Göçmeni vatandaşlarımız sandıkta soracaktır".

Bir 16 kişi ve ofis görseli olabilir
CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu yaptığı konuşmasında projelerini anlattı göçmenlere şu mesajı verdi, "Cebel Belediyesi ile kardeş belediyeyiz ancak ortaklaşa yapılan bir çalışma ve proje çalışması yapıldığını görmedik, çifte vatandaşlarımızın 'Cebel 19 Mayıs Günü' anma netkinlilerine götürülmedikleri yönünde sitemler aldık, biz bunların gereğinin yerine getireceğiz".

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan yaptığı konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi,  Balkan'ın şu mesajı dikkat çekti, " Siyaset yapan ve bir yerlere aday olan bir çok kişi bende göçmenim desteğinizi bekliyorum şeklinde davranıyor, bizler bundan rahatsızız, biz üyemiz olan, camiamıza hizmetleri olan ve bizleri temsil edebileceğine inandığımız göçmen kardeşlerimiz siyaset yolunda olsun istiyoruz.
Durhan Güler arkadaşımız uzun yıllar camiamızda görev aldı ve yoğun hizmetleri oldu, kendisi ile istişare ettik ve aday adayı olamasını teşvik ettik, aranızda olmasından dolayı son derece memnunuz, Belediyer Meclis Üyesi görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz. Kendisini çıktığı bu yolda destekliyor ve sizlere 31 Mart seçimlerinde başarılar diliyoruz. Arzu ediyoruz ki Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde çok sayıda göçmen kardeşimiz olsun".


Bir 7 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir
Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe'in konuşmasında şu ifadedikkat çekti, "Burada üyemiz Durhan Güler arkadaşımıza destek için bulunuyoruz, bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz, benden önce konuşan başkanlar bir çok konuya değindi, ben vermek istediğim önemli siyasi  mesajımı seçimlerden sonraya bırakıyorum, seçimlerden hemen sonra sizlerle oturur ve değerlendiririz".

Bir 11 kişi ve ofis görseli olabilir
Cebel Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Gürçay Cem yaptığı konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı, "Sivil Toplum Örgütleri siyasi partilerle yakın istişare içinde olmalı, biz göçmenler siyasete mesafeli duruyoruz, zira Bulgaristan'da geçmiş yıllarda tek kutuplu ve baskıcı siyaset nedeniyle bizler hiç bir şekilde içinde yer almadık siyasete hep korku ile baktık, bu korkunun yansımaları nedeniyle Türkiye'ye göç ettikten sonra da siyasete uzak kaldık. Bu manada üyemiz Durhan Güler arkadaşımız ile  ta en başında görüştük ve aday adayı olmasını istedik ve destekledik. Kendisini bu medeni cesareti nedeniyle kutluyorum ve başarılar diliyorum, bugün burada kendisine desteğimi göstermek için bulunuyorm".
Bir 18 kişi görseli olabilir

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

gocmenplatformu.com

YORUM BIRAKIN