Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Cumhurbaşkanı Radev, Kaşif Şirketi’nin Cebel’deki ikinci fabrikasının açılışını gerçekleştirdi

Salı, 10 Ekim 2023 Bulgaristan / Cebel
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bugün Cebel (Şeyhcuma) kasabasında düzenlenen törenle önde gelen makine üreticisi Kaşif EOOD şirketinin ikinci bir yüksek teknoloji fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Fabrika açılışı, 10 Ekim 1980'de resmi açılışı gerçekleştirilen işletmenin açılış tarihine denk geldi. Şirket yönetiminin temsilcileriyle görüşen Radev, üretim tesisini de gezdi.

İşletmenin açılışının ilk gününden beri Müh. Kaşif Kaşif, şirketin gelişimiyle ilgili bir konuşma yaptı. Açılış töreninde şirkette çalışan uzmanlar ve işçilerin yanı sıra eski çalışanlar da hazır bulundular. Ayrıca birçok misafir de vardı.

Cumhurbaşkanı, "Bela Sım Bela Yunaçe”(Beyazım, Beyazım Yiğidim) adlı Bulgarca şarkıyla karşılandı. Müh. Kaşif, konuşmasında, “Bugün ailemiz için tarihi bir gün, çünkü gelişimimizde bir adım daha atıyoruz” diye vurguladı.

Radev, yaptığı konuşmada, “Bulgaristan’ın bölgelerinin ve özellikle küçük yerleşim yerlerinin dengeli ekonomik kalkınması, bölgesel dengesizliklerin aşılması ve zamanımızın en büyük sorunu olan derin demografik krizin çözülmesi açısından kilit öneme sahiptir. Bu işletmeyi ziyaret eden her ziyaretçinin çalışanlara ve işçilere yönelik sosyal ve sağlık hizmetlerinden etkilenmemesi mümkün değildir. Bir işletme, ancak her çalışanın kendini iyi hissetmesi durumunda başarılı bir şekilde gelişebilir” dedi. Cumhurbaşkanı, “Bulgaristan’da işletmelerin başarılı bir şekilde gelişmesine yönelik model, yüksek katma değere, yüksek işgücü verimliliğine, yüksek hassasiyete ve üretim kalitesine sahip bir ekonomiye doğru derin bir dönüşümü gerektirmektedir” diye işaret etti. Radev, sadece hammadde ve mekanik ürünlerin değil, aynı zamanda yüksek teknolojili ürünlerin ve üretim organizasyonu modellerinin de ihraç edilmesini sağlamak için ihracata yönelik üretimin teşvik edilmesinin gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın ifadesine göre, Bulgaristan’daki işletmeler ancak yenilikler ve üretimde modern teknolojilerin uygulanmasıyla rekabetçi olabilir ve dünya pazarlarında iyi bir konuma sahip olabilir. Radev, şirket yönetimi temsilcileri önünde yaptıkları yatırımların sadece yeni istihdam yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda çalışanlarını eğitip mesleki niteliklerini artırmaları ve güçlü bir kurumsal sosyal sorumluluk politikası geliştirdikleri için kilit öneme sahip olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, şu anda 600'den fazla kişiyi istihdam eden şirketin yeni pazarları başarıyla fethetmeye ve bölgedeki gençlere iyi bir mesleki gelişim sağlamaya devam etmesini temenni etti. Ayrıca şirketi yerel yönetimle etkili etkileşiminden dolayı da tebrik eden Cumhurbaşkanı, bu harika yenilikçi işletmede çalışan herkese hayallerini gerçekleştirmeye devam etmeleri için sağlık ve enerji dolu olmalarını temenni etti.

Cumhurbaşkanı ve konuklar, daha sonra yeni tesisi gezerek işçilerle üretim hakkında sohbet ettiler. Kaşif Şirketi halihazırda Cebel'de üçüncü bir üretim tesisi inşa etmektedir. Radev, fabrika inşaatı tamamlandığında onun da açılışını yapmaya davet edildi.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN