Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Dimitır Glavçev Bakanlar Kurulu'nun taslak yapısını ve oluşumunu sundu

BULGARİSTAN

Bulgaristan'da geçici başbakan adayı Dimitır Glavçev, Bakanlar Kurulu'nun taslak yapısı ve bileşimini önerdi. BTA'nın haberine göre bu görüşme cumhurbaşkanlığı binasında Devlet Başkanı Rumen Radev ve parlamentodaki siyasi güçlerin temsilcilerinin huzurunda gerçekleşti.

Geçici Başbakan adayı Dimitar Glavchev bugün Devlet Başkanı Rumen Radev ve parlamentodaki siyasi oluşumların temsilcileriyle yaptığı istişareler sırasında, “Hükümette uzmanların yer almasına, sürekliliğin sağlanmasına ve siyasi açıdan dengeli olmasına çalıştım.” dedi.

Geçici hükümetin temel görevi seçimlerin adil bir şekilde yapılmasını sağlamak olacaktır. Ancak bu, diğer sektörlerde ve diğer yönlerde çalışmayı bırakacağı anlamına gelmiyor. Glavçev, Bulgaristan'ın Avrupa yolunun takip edileceğini söyledi.

Normal kabineden dört bakan Dimitar Glavçev'in geçici hükümetindeki görevlerini sürdürecek.

Kabinede yer alan isimler Sayıştay Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı'na sunuldu.

İçişleri Bakanlığı Kalin Stoyanov tarafından yönetilmeye devam edecek.

Eğitim bakanlığı ise Prof. Galin Tsokov'un liderliğinde kalacak. Tarım Bakanları Kiril Vatev ve Georgi Gvozdeykov görevlerini koruyacak.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, bakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Lüdmila Petkova olacak.

Violeta Koritarova Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığını üstlenirken, Ulusal Sosyal Sigorta Kurumu Başkanı İvaylo İvanov da sosyal bakanlığın başına geçecek.

Gen. Atanas Zapryanov, bakan yardımcısıydı.

Avusturya Büyükelçimiz İvaylo Tsenov dışişleri bakanı olacak.

Başsavcı Yardımcısı Maria Pavlova adalet bakanı olacak.

Radev 9 Haziran'da 2'si 1 arada seçimler için kararname yayınlayacak

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, atanan geçici başbakan Dimitar Glavçev'in kabinesindeki bakanları açıkladığı partilerle istişareler sırasında şunları söyledi: "Siyasi süreci geciktirmeyeceğim. Salı günü geçici hükümetin kurulması, 9 Haziran'da Avrupa seçimleri ve erken genel seçimlerin yapılması için üç kararname yayınlayacağım".

Kaynak: BNR


 

YORUM BIRAKIN