Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Ege Üniversitesi ve Mestanlı Kültür Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Pazartesi, 14 Ağustos 2023 

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile Mestanlı (Momçilgrad)  Kültür Merkezi arasında ‘Geleneksel sanatlar ile hayata dokunuyoruz’ Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol Üniversite - Kültür Merkezi İşbirliği Kapsamında Bulgaristan Momçilgrad Kültür Merkezi ile Ege Üniversitesi Emel Akın MYO arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve işbirliği kapsamındaki çalışmaların etkin şekilde yürütülerek süreklilik kazandırılmasıdır. Bu çalışmalar da iki ülkenin geleneksel sanatları ile sanatın birleştirici gücü alternatif yaşam merkezlerinin çoğalması ve sanatın yaygınlaşması amaçlanmaktadır.

Kurumların tanışması, birlikte proje geliştirme yürütme kültürünün yaygınlaştırılması ve gönüllülük esaslı bu işbirliği ile başarılı Avrupa projeleri yürütme için her iki kurumun tanışması, bilgi, deneyim ve iyi uygulamaların paylaşılması yoluyla deneyimlerin öğrencilere, öğretmenlere ve işletmelere aktarılması ile Avrupa Turizm Ekosisteminin bir parçası olmanın farkındalığı sağlanması hedeflenmektedir.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN