Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Filibe’de Düzenlenen 2. Balkan Akordeon Sanatçıları Buluşması Büyük İlgi Gördü

Cuma, 27 Ekim 2023 Bulgaristan
 

Filibe Güzel Sanatlar Akademisinde düzenlenen 2. Balkan Akordeon Sanatçılar buluşması büyük ilgi gördü. Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan katılan sanatçıların sunduğu müzik ziyafeti salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinliğin açılışında bir selamlama konuşması yapan T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılan tüm sanatçılara ve seyircilere teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle başka etkinliklerin de yapıldığını anımsatan başkonsolos, “Geçen yıl Türkiye ve Bulgaristan’dan Akordeon Sanatçıların katıldığı bir konser düzenlemiştik. Bu yıl bu konserimizin kapsamını daha da genişletmek istedik. Çünkü bu yıl Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı.  Dışişleri Bakanlığımızın Avrupa Birliği Başkanlığının himayesi ve maddi desteği ile 4 ülkeden oluşan bu muhteşem orkestrayı kurduk. Bu orkestrada iki Avrupa Birliği üye ilke ve iki de aday ülkeden sanatçılar yer alıyor. Bu konserin amaçlarından biri de Avrupa Birliği değerlerini öne çıkarmaktır. Bizleri birleştiren bu değerlerden birisi de müzik ve sanattır. Dört ülkeden sanatçıların katılımıyla kurduğumuz bu orkestra ile biz bunu vurgulamak istiyoruz.” dedi.

Konsere katılan sanatçılar birbirinden güzel eserleri seslendirdiler.

Tüm katılımcılara Başkonsolos Küngerü tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN