Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

GÖÇMENLER HİLTONDA BULUŞTU

bgp-haber



 



 



Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin  Geleneksel 16. Dostluk Yemeği  HİLTON BURSA CONVENTİON CENTER & SPA; Balo Salonunda Gerçekleşti. Çok yoğun bir katılımın olduğu yemekte göçmenler birbirleri ile  görüşme imkanı buldular. Dernek Başkanı Ahmet Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri çok iyi bir ev sahipliği yaptılar .   Yemeğe BAL-GÖÇ  Genel Başkanı Yüksel Özkan BAL-GÖÇ eski yöneticileri  Zülkef Yeşilbahçe , Durhan Güler , Fikret Uzun , Halit Çelik ,  Bulgaristan Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat 45 kişilik   bir grupla katıldı . Bulgaristan Bursa Konsolosu , AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli , CHP  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin , Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş,MHP Bursa Büyükşehir  Belediye Başkan  Adayı Kadir Koçdemir  ve çok sayıda Balkan Yöresi Dernek Başkanları katıldılar.Yemekte en çarpıcı konuşmayı BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan yaptı , Bulgaristanda Vakıf Mallarının Müftülükere iadesi sürecide dün Filibedeki Murad Hüdavendigar ( Cuma Camisi) camisine yapılan saldırı sonrasında Ankaranın sessiz kalması ve ulusal basının bu saldırıya yer vermemesini eleştirdi.Yaklaşan Yerel Seçimler nedeniyle siyasi partilerin  göçmenlere nekadar önem verdiklerini meclis üyesi listelerinde göçmenlere verecekleri sıralar neticesinde göreceklerini , BAL-GÖÇ ev sahipliğinde tüm şube ve yöre Dernek Başkanları ile yaptıkları ortak toplantıda aldıkları karar gereği göçmen meclis üyelerine Bursanın demografik yapısı durumuna göre yer vermeyen partileri mahalleleri ve sokakları dolaşarak göçmenlere anlatacaklarını ifade etti.



BGP    HABER

m.ali altıntaş | 17 Şubat 2013 Pazar

Bu dostluk yemeğini düzenleyenleri,emeği geçenleri ve katılanları cani gönülden tebrik ederim..Bütün göçmen derneklerinin bir ve beraber olmaları gerekir.Boşuna dememiş atalarımız"Birlikten kuvvet doğar"diye..Bu tür etkinliklerin devamını dilerim...!Her zaman ,her yerde bir ve beraber olalım .."Ne mutlu Türk'üm "\r\ndemekten gurur duyalım..

Halim ÇAPKIN | 16 Şubat 2014 Pazar

Başkanımız gayet haklı sözler söylemiş içeride ayrı ama hiç olmazsa dışarıya karşı birlik beraberlik içerisinde olmalıyız.\r\nDerneklerimiz sadece sene de bir gün balo yemeklerinde değil 365 gün hatırlanmalı, ilgilenilmeli ve yaşanmalı.\r\nBaşkanlarımıza ve dernek Yöneticilerimize Bir razgatlı kardeşiniz olarak kolaylıklar , başarılar diliyorum.

YORUM BIRAKIN