Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

HÖH’te belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarını belirleme süreci başlıyor

Cumartesi, 29 Temmuz  Bulgaristan 

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), bugün ülkede belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını belirleme sürecini başlattı.

HÖH Merkez Karar Kurulu, sonbaharda yapılacak yerel seçimler için HÖH’ün hazırlıklara başlaması için Sofya’da toplantı gerçekleştirdi.

HÖH partisi Merkez Karar Kurulu toplantısından sonra basın mensuplarına açıklama yapan HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, “Mevcut siyasi durumu bölgelere göre analiz ettik. HÖH’ten aday gösterme kriterlerini kabul ettik, muhtar, bölge ve belediye başkanı ve ayrıca belediye meclis üyesi adaylarımızı belirleyeceğimiz prosedürleri onayladık” diye bildirdi.

Karadayı, “Kriterlerde ve prosedürlerde genellikle yeni şeyler yok. Onlar, önceki yerel seçimlerdekilere benziyor” diye belirtti ve “Köy toplantılarına, halka açık toplantılara önem veriyoruz. Adaylar, kendilerini aday gösterebilen adaylar da dahil olmak üzere herkes tarafından gösterilebilir” diye açıklık getirdi.

Karadayı, “Ardından prosedürler başlar - ön seçimler, HÖH Gençlik Kolları ve HÖH Kadın Kolları’nın da katıldığı ilçe yönetim kurullarının genişletilmiş toplantıları yapılır. HÖH il yönetim kurulu toplantılarında oluşturulan aday adayları listeleri sonunda Merkez Yönetim Kurulu tarafından onaylanır” dedi.

Siyasi lider, “Bugünden itibaren aday göstermeyeceğimiz yerleşim yerlerinde kimi destekleyeceğimizi ve hangi ilçelerde koalisyona gireceğimiz konularını da açıyoruz” diye belirtti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Karadayı, “Biliyorsunuz, iki yıldır kamuoyu önünde yargı reformu ve Anayasa değişikliği üzerinde konuşuyoruz. Bir buçuk yıldan beri HÖH olarak yargı reformu yapılması ve Anayasa’da değişiklikler yapılmasına yönelik yasa teklifleri hazırlayıp sunduk” diye kaydetti.

HÖH lideri, “Biz HÖH olarak en başından beri Anayasa'da değişiklik yapılmadan yargı sisteminde ciddi reformların yapılamayacağı konusunda kararlıydık. Bu nedenle, yasa teklifleri sunulmasına yönelik sürece katılacağız. Meclis Başkanlığı’na sunulacak Anayasa değişiklik teklifleri, GERB-SDS İttifakı, PP-DB İttifakı ve HÖH Partisi’nin Meclis grupları tarafından imzalanacak” diye vurguladı.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN