Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İlhan Küçük : Yeter bu çifte standart! Bulgaristan ve Romanya'yı derhal Schengen'e kabul edin!

 06 Ekim 2022

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük, dün (5 Ekim) AP’de Romanya ve Bulgaristan'ın Schengen Bölgesi’ne katılımıyla ilgili yapılan tartışmalar sırasında bazı AB üyesi ülkelere uygulanan çifte standardı sert bir şekilde eleştirdi.

Küçük’ün ifadesine göre, yıllardır çeşitli argümanlar Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen'e üyeliğine engel oldu ve üyelikleri ertelenmeye devam ediyor. AP Milletvekili, iki ülkenin kabulünün önündeki tüm engellerin artık kaldırılmış olduğu konusunda kesin konuştu.

Küçük, “Sorumlu politikacıların vereceği ciddi siyasi kararlara ihtiyacımız var. Bazıları AB üyesi olmalarına rağmen kapıda tutuluyor, bazıları ise Birliğin büyük nimetlerinden ve fırsatlarından faydalanıyor! Bu çifte standart, vatandaşlarda çifte kalite yaratır – bazılarını diğerlerinden daha fazla AB vatandaşı kılıyor. Bu kabul edilemez! Ne Avrupai, ne de uygar bir tavır, ne de farklı hükümetler tarafından uygulanmalıdır” dedi.

AP Milletvekili, AP ve Komisyonun güçlü bir pozisyon almasının yanı sıra Konsey'in AB vatandaşlarının beklentilerini karşılaması çağrısında bulundu.

Dün bundan önce Bulgaristan’dan AP milletvekillerinin, ülkemizin Schengen Bölgesi’nin dış sınırı olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve güvenilir ve öngörülebilir bir ortak olduğunu kanıtladığını vurguladıkları ortak bir bildirge sundukları ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen Bölgesi’ne kabul edilmesi için tekrar tekrar çağrıda bulundu. Şimdilik bu adıma Hollanda karşı çıkıyor.

 

                                                                                                                   Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN