Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İş insanı Fuat Güven, Mestanlı Belediyesine mobil sağlık aracı bağışladı

Cumartesi, 6 Nisan 2024 Bulgaristan / Mestanlı

Mobil sağlık aracının anahtarları Momçilgrad (Mestanlı) Fahri Vatandaşı Fuat Güven tarafından Belediye Başkanı İlknur Kazım'a teslim edildi. Bu tören, geleneksel olarak Müslümanlar için en kutsal gece olan Kadir gecesinde düzenlenen hayır yemeği sırasında gerçekleşti. Çok çeşitli muayenelerin yapılabileceği mobil sağlık aracı, belediyenin her sakinine ulaşacak.

İlknur Kazım, Momçigrad'ın merkez meydanındaki iftarda bir araya gelen farklı etnik kökenlerden yaklaşık 3.000 kişinin önünde Fuat Güven'e jesti için teşekkür etti ve kendisine bir onur plaketi takdim etti. Etkinliği onurlandırmaya gelenler arasında milletvekilleri Elvan Gürkas, Bayram Bayram, Adlen Şefked ve Pavlin Krıstev de vardı. Mestanlı Fahri Vatandaşı Fuat Güven, T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, HÖH MYK üyesi ve Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, HÖH İl Başkanı Resmi Murad , Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmed, İl Müftüsü Basri Eminefendi, Çernooçene Belediye Başkanı Aycan Ahmed, Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe, eski milletvekilleri ve eski Momçilgrad Belediye başkanları hazır bulundular.

Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kazım yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hepinizin mübarek kadir gecesini, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını tebrik eder, sağlık ve huzur dolu günler dilerim. Her zaman böyle birlik içinde olalım. Bu meydan yaralıları ve kanı hatırlıyor ama bu meydan bugün bir hoşgörü meydanı, her etnik kökenden insanı bir araya getiren bir meydan. Bir kutlama paylaşıldığı zaman kutlamadır ve biz Kırcaali'de ve Momçilgrad'da zor günlerde ve sevinçli günlerde her zaman birlikte olduğumuzu gösterdik.”

Kaynak: Kırcaali Haber


 

YORUM BIRAKIN