Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali’de Aşure Etkinliği

12239224_10207080109258373_5490934807983416095_o



Bursa Osmangazi ve kardeş Kırcaali Belediyesi  geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliği Kırcaali'de  gerçekleştirildi . Türkiye  ve Bulgaristan’dan çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğe Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kırcaali Belediye Başkanı  Hasan Azis, HÖH Kırcaali Milletvekilleri  Erdinç Hayrullah  ve Mustafa Ahmet , Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Koşukavak Bölge Müftüsü Nasuf Nasuf, Kırcaali Hıristiyan Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena  ve  her iki belediyenin  meclis üyeleri  katıldı .



Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet yaptığı  konuşmasında  “Böyle güzel bir günde beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün aşureden ikram ederken inşallah bizler de onurlu insan olduğumuzdan dolayı yediğimizi düşünelim, sorumluluklarımıza dikkat edelim, her zaman büyüklere saygı, küçüklere sevgi ilkesiyle hareket edelim ve Peygamber Efendimizin buyurduğu 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir '        hadisini göz önünde  bulunduralım, daha duyarlı insanlar olmaya çalışalım. İnsanları etnik ve dinsel özellikleriyle ayırmadan Allah insanları onurlu yaratmıştır, bundan dolayı da inançlarına dil ve dinlerine saygı duyulmak zorunda olduğumuzu bilelim. Fransa’da yaşanan terör saldırısını da lanetliyorum. Aşurenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Kırcaali Hristiyan Cemaati Başkanı Papaz Petır Garena konuşmasında  "Kırcaali dışında yaşayan  bazı vatandaşlarımızın geçmişten örnek almadıkları için üzgün olduğunu , bugünden öte artık hepimiz şimdikinden daha da birbirimize bağlı olmamız gerekiyor. Bizim teröre karşı silahımız insanlığımızdır” diyerek , Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’in cami ve kiliseleri hiçbir zaman ayırmadığını , Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ve  Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'i   11 - yıldır aşure geleneğini sürdürdükleri için  kutladı.  Garena, Mustafa Dündar’ın Kırcaali’ye geldiğinde ilk kiliseyi ziyaret etmesinden dolayı çok müteşekkir olduğunu belirtti .



Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Fransa’daki terörü lanetlediğini belirterek "Kırcaali’de herkesin bu tür terör olaylarına karşı olduğunu , burada bizim cevabımız, bizim birliğimizdir. Bunu Balkanlar için başarılı bir model olduğunu Avrupa’ya gösteriyoruz. Bugün tekrar aşure geleneğimizi yaşatarak, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi kanıtlıyoruz , bu bizim beraberliğimizin anlayışıdır” dedi.



BGP   HABER



WWW.BGP.COM.TR



 



 

YORUM BIRAKIN