Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali İli Doğal Afet Bölgesi İlan Edildi

bbbbb_10204724493004703_7027688773319485077_n



 



 



Bulgaristan'ın Güney Bölgelerinde devam eden yoğun kar yağışı  hayatı durma noktasına getirdi. Tüm yollar trafiğe kapanırken ,elektrik hatlarının zarar görmesi nedeniyle bir çok köye ve merkezlere elektrik verilemiyor.

Kırcaali Valisi İliya İliev’in emriyle tüm Kırcaali ilinde bugün saat 13.30’dan itibaren doğal afet durumu ilan edildi. Bu karar yoğun kar yağışı, karayolların kapalı olması ve elektrik iletim hatlarında oluşan arızalardan kaynaklanıyor. Yetkili kurumların mevcut tüm teknik araçları ve ekipleri hasarların giderilmesi ve halka yardım edilmesi üzere seferber oldu. Tüm ilçelerdeki Afet Yönetim Koordinasyon Merkezleri’nde 24 saat aralıksız nöbet tutulacak.



Belediye Başkanları su havzalarının gözetilmesini ve ihtiyacı olan kişilerin geçici olarak yerleştirilmesi için yerler sağlamakla yükümlü kılındı. Halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere su, gıda ve ilaçlar depolaması için uyarıda bulunuldu. Gerekli olduğunda hemodiyaliz hastalarının hastaneye taşınması için hazırlıklar yapıldı.



BGP   HABER



Kaynak Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN