Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali’nin yeni Belediye Başkanı Erol Mümün göreve başladı

Perşembe, 9 Kasım 2023 Bulgaristan / Kırcaali

Yeni seçilen Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, yeni 41 Belediye Meclis üyesi ve 96 köy muhtarı bugün Kırcaali'de Kültür Evi salonunda düzenlenen Belediye Meclisi’nin 2023-2027 dönemine ilişkin  ilk özel oturumunda yemin ederek, resmi olarak görevlerine başladılar. Onlar, Bulgaristan Cumhuriyeti adına ülkenin Anayasası’na ve kanunlarına saygı göstereceklerine ve tüm faaliyetlerimde Kırcaali ilçesi sakinlerinin çıkarlarını gözeteceklerine ve onların refahı için çalışacaklarına ant içtiler.  

Oturum, en yaşlı Meclis Üyesi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden Seydali Seydali’nin başkanlığında gerçekleşti.

Özel oturumda Belediye Meclis üyeleri, oy pusulası kullanılarak yapılan gizli oylamada 27 lehte oyla Muharem Muharem'i Belediye Meclis Başkanı seçtiler. Sonuçlar, yerel Meclis’te temsil edilen tüm siyasi güçlerin temsilcilerinden oluşan Seçim Komisyonu Başkanı Dr. Sezgin Bekir tarafından açıklandı.

Belediye Meclisi’nin yeni dönemine ilişkin ilk özel oturumu, Kırcaali Bölge Valisi Nikola Çanev tarafından düzenlendi. Çanev’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Bulgaristan ulusal marşı ve Avrupa Birliği marşı çaldı. Yemin töreninden sonra eski Belediye Başkanı Doç. Dr. Hasan Azis, Belediye Başkanı’nın gerdanlığını ve Kırcaali Belediyesi’nin sembolik anahtarını Belediye Başkanı Erol Mümün’e sundu.

Doç. Dr. Hasan Azis, bundan önce yaptığı selamlama konuşmasında Kırcaali Belediye Başkanı olmanın büyük bir zorluk olduğunu vurguladı. Eski Belediye Başkanı, “Tüm Kırcaalilerin Belediye Başkanı olmak, tek bir belediyenin Belediye Başkanı olmaktan çok daha fazlasıdır. Kırcaali Belediye Başkanı, hoşgörü ve birliktelik mesajıyla çoktandır vatanımızın coğrafi sınırlarını aştı” dedi.

Belediye Başkanı Erol Mümün, yemin belgesini imzaladıktan sonra katılımcılar önünde yarından itibaren kendisi ve ekibinin büyük bir sorumlulukla ve tüm gücüyle ele alacağı çok ciddi bir işin kendilerini beklediğini ifade etti. Erol Mümün, “Önümüzde bir dizi ödev var: Kırcaali Belediyesi’nin her alandaki politikalarının kapsamlı bir analizini yapmak. Ayrıca belediyenin kısa ve uzun vadede kalkınmasına yönelik planlar hazırlayacağız. Bunlar, Kırcaali Belediyesi’nin gelişimi ve başarısı adına hep birlikte üstesinden gelebileceğimiz ve aşacağımız zorluklardır" dedi.

Ardından Belediye Meclisi’ndeki parti grupları adına selamlamalar yapıldı. Selamlamalar, HÖH’ten Dr. Sezgin Bekir, GERB partisinden Grozdan Kolev, Yeniden Doğuş partisinden Daniela Petrova, Bulgaristan İçin BSP İttifakı’ndan Konstantina Karaboyukova ve PP-DB İttifakı’ndan Radoslav Milev tarafından yapıldı. Oturumda Kırcaali ilçesi sakinleri ve onların refahı adına siyasi muhalefetin bir kenara bırakılması ve Belediye Meclisi çalışmalarında yapıcı bir yaklaşımın sergilenmesi yönünde çağrılar yapıldı.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN