Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kuzey Makedonya Türk milletvekili adayları Baki ve Murat seçim çalışmalarını sürdürüyor

Cumartesi, 27 Nisan 2024 Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenecek parlamento seçimleri yaklaşırken Türk milletvekili adayları çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Cephesi İttifakı 3. Seçim Bölgesi Liste Taşıyıcısı Milletvekili adayı Prof. Dr. Süleyman Baki, aynı bölgeden milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Krenar Loga, 6. Bölge Milletvekili Adayı Salih Murat ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Nafi Durmişi ile birlikte Delçevo, Berova, Pehçevo, Crnik, Vinica ve Koçani’de vatandaş ve soydaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili adayı Baki, seçim çalışmalarıyla ilgili yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa Cephesi İttifakı 3. Seçim Bölgesi Liste Başı Milletvekili adayı Prof. Dr. Süleyman Baki, bugün aynı bölgeden milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Krenar Loga ve 6. Bölge Milletvekili Adayı Salih Murat ile birlikte Koçani Belediyesi’nde, Delçevo Belediyesi’nde ve Pehçevo’ya bağlı Crnik Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sıkıntılarını dinledi.”

Milletvekili adayı Salih Murat da, seçim çalışmaları ile ilgili şu paylaşımda bulundu:

“Seçim çalışmalarımıza Pehçevo ve Cırnikteki soydaşlarımızı ziyaret ederek devam ettik.

3. Bölge liste başı Milletvekili adayı dostum Sn. Süleyman Baki ve Adalet Baknı Sn. Krenar Loga ile birlikte halkımız ile biraraya geldik.

Türk soydaşlarımız ile hasret gidermek, dertlerini dinleme, fikir ve düşüncelerini almak bizim en öncelikli noktalarımdan biri oldu hep.

8 Mayıs akşamı zafer için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Adalet Bakanı Krenar Loga ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kuzey Makedonya Meclisi’nde 9308 Roman, 8628 Arnavut, 5590 Türk, 5199 Boşnak veya toplam 28725 temsil edilmeyen seçmen. Bugün Avrupa Cephesi liste taşıyıcısı prof. Dr. Süleyman Baki ve diğer aday Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat ile Avrupa Cephesi’ni oluşturan partilerin adayları ve ilgili kadroları ile Delçevo, Crnik, Berovo, Vinica ve Koçani’yi ziyaret ettik.

Kuzey Makedonya tüm vatandaşlarının evi olmalıdır ve Cephe, Avrupa Birliği’ne doğru benzersiz ve güvenli bir yolculukta tüm etnik toplulukların refahını garanti edecek bu yolculuğun güvencesidir.”


Kaynak: tımebalkan

YORUM BIRAKIN