Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Lütvi Mestan hakkındaki dava yeniden savcılığa iade edildi

Salı, 14 Mayıs 2024 Bulgaristan / Kırcaali

Kırcaali Bölge Mahkemesi, Zagorsko yakınlarında meydana gelen ve 6 aylık bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili davayı yeniden durdurarak savcılığa iade etti.

Altıncı yılında devam eden davada ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermekle suçlanan sanıklar eski HÖH ve DOST partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan ve çocuğun babası Üsein Ahmed'dir.

Savcılığın, yargılama öncesi aşamada sanıkların haklarını ihlal eden önemli usul hatalarını gidermesi ve yeni bir iddianame hazırlaması gerekiyor.

Bu karar, dün yapılan erteleme duruşması sırasında mahkeme heyeti tarafından alındı.

Zagorsko köyü yakınlarındaki Makaza ana yolunda meydana gelen kaza beş yıldan fazla bir süre önce, 14 Nisan 2019 tarihinde Lütvi Mestan'ın Zagorsko köyü sapağından trafiğe katılmaya çalıştığı sırada meydana geldi.

Ardından Ahmed ailesinin arabasıyla çarpışarak küçük çocuğun ölümüne neden oldu. Dava 2021 yılında mahkemeye taşındı. Kasım 2023'te mahkeme işlemleri durduruldu ve yargılama öncesi aşamada işlenen usul ihlallerinin giderilmesi için savcılığa iade edildi.

Bu yıl, düzeltilmiş iddianame mahkemeye sunuldu, ancak dün yargıçlar heyeti davayı tekrar reddetti ve savcılığa iade etti.

Kaynak: KIRCAALİ HABER

YORUM BIRAKIN