Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Radev, GERB-SDS İttifakı’nın Başbakan adayı Gabriel’e hükümeti kurma görevini verdi

Pazartesi, 15 Mayıs 2023 

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 4 Nisan’da yapılan erken genel seçimin ardından hükümeti kurma görevini 49. Dönem Halk Meclisi’nde en büyük grubu bulunan Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB)-Birleşik Demokratik Güçler (SDS) İttifakı’nın Başbakan Adayı Mariya Gabriel’e verdi.

Cumhurbaşkanı Radev, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen törende Başbakan adayına görevi verirken şunları kaydetti: “Sayın Gabriel, size hükümet kurma yetkisi veriyorum. Bir hafta içinde Bakanlar Kurulu'nun yapısını ve üyelerinin listesini önermenizi bekliyorum.”

Radev, “Bu yolda sizi birçok engelin beklediğinin farkındasınız. Bugün ve yarının sizin için belirleyici günler olduğunu görüyorum” diyerek Başbakan adayına başarılar diledi.

Gabriel, “Sizi temin ederim ki, Bulgaristan'ın istikrarlı, işleyen düzenli bir hükümete sahip olması için mümkün olan her şeyi yapacağım. Bulgaristan halkının refah düzeyini ve Bulgaristan'ın itibarını yükseltmeyi  hedefleyen teknokrat bir hükümet söz konusudur” diye kaydetti.

Başbakan adayı, “Bulgaristan'ın Avrupa'da ve dünyada itibarını yükseltmek için çalışacağız. Ülkemizin potansiyelini ortaya çıkaracağız. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te temsil edilen siyasi güçlerle görüşme fırsatım oldu. Ortak önceliklerin çok daha ayrıntılı olarak ana hatlarıyla belirtilmesi gerekir” diye ekledi.

Bu öncelikler doğrultusunda hedefleri hayata geçirmek için geniş desteğe güveneceğini kaydeden Gabriel, “Bugün Uluslararası Aile Günü’dür. Hepimiz birleşerek ortak evimiz Bulgaristan için iyilik yapabiliriz” diye sözlerini tamamladı.

Törende GERB-SDS İttifakı Meclis Grubu Başkanı Desislava Atanasova, Tomislav Donçev, Denitsa Saçeva ve Temenujka Petkova da hazır bulundular.

GERB-SDS İttifakı’nın Başbakan adayı Gabriel’in 7 günlük sürede hükümeti kuramaması durumunda Radev, bu görevi Meclis’teki ikinci büyük grubu oluşturan Değişime Devam (PP)-Demokratik Bulgaristan (DB) İttifakı’na verecek.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN